spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Sondajul rusinii: niciun liberal din Vaslui nu poate sã-l batã pe Pavãl!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Dacã mâine ar fi alegeri locale la Vaslui, liberalii ar suferi un esec electoral de proportii. O demonstreazã sondajul fãcut la sugestia (a se citi, ordinul!) conducerii centrale a PNL, de cãtre o firmã de sondare din Buzãu, total necunoscutã pe piatã. Un sondaj care este tinut la secret, iar cele câteva persoane care au auzit de rezultatele acestuia au fost somate sã nu spunã nimic nici colegilor, nici presei, altfel vor fi exclusi din PNL. Pentru ce s-au plãtit, din fondurile unor membri de partid si a unor sponsori, aproape 35.000 de lei cãtre casa de sondare? În primul rând, sustin surse din interior, pentru ca liberalii din gruparea Ciurariu-Polak sã poatã manipula mai usor organizatia municipalã. În al doilea rând, sondajul demonstreazã cã anumite persoane din organizatia municipalã PNL nu sunt dorite de electorat, gen Sorin Radu, cel care este tinut în brate, fãtis, de fosta sefã de la Sãnãtate, Simona Polak. Mai grav, acuzã liberalii din oras, nimeni nu a auzit ca vreun membru al firmei de sondare sã fi bãtut la vreo usã prin Vaslui, ceea ce nu poate însemna decât un lucru: cã s-au aruncat 35.000 de lei pe geam, pentru un sondaj fãcut “pe genunchi”!

Dan Marian si Florin Ciurariu, liderii judeteni liberali, au convocat o sedintã de urgentã la sediul PNL, la care au participat cei doi copresedinti de la municipiu, Mihai Ponea si Simona Polak, dar si cei trei candidati cuprinsi în sondajul de 7.500 de euro: Sorin Radu, Marius Arcãleanu si Ioan Zaharia. Acolo, sub amenintãri de genul “Dacã aude presa ceva, veti fi exclusi din PNL”, posibilii candidati la primãrie au fost informati despre rezultatele asa-zisului sondaj de opinie fãcut de firma specializatã din Buzãu. “Eu nu stiu nimic, sunt plecat la Bruxelles. Nu am auzit care sunt rezultatele sondajului”, minte cu nerusinare Mihai Ponea, unul din cei doi copresedinti de la municipiu. La fel, toti cei care au participat la sedinta de luni seara spun tot felul de minciuni, desi ar trebui sã aibã decenta, câtã vreme s-a plãtit acest sondaj din banii colegilor organizatiei municipale, sã comunice rezultatele oficiale. “Sunt rezultate interne, nu sunt pentru presã si nici pentru o informare oficialã. Cei care au participat la sedinta de luni stiu cifrele, la fel cum stiu procentele si ceilalti candidati de la Bârlad si Husi”, spune, cu tupeu, senatorul Dan Marian, în timp ce deputatul Florin Ciurariu nici nu rãspunde la telefoane, fiind prea ocupat cu treburile prin Parlament (pentru cã în colegiul sãu, Negresti, nu mai are nici primari, nici organizatii PNL!).

Cu toate amenintãrile de excludere, au apãrut si primele cifre!

Nici Zaharia, dar nici Arcãleanu sau Radu nu au vrut sã dea detalii despre cifrele obtinute în urma sondajului. Le este prea teamã sã nu fie aruncati afarã din partid. Cu toate acestea, am obtinut unele cifre, din partea unei surse interne. Si, astfel, au apãrut si primele surprize: Marius Arcãleanu ar fi cel mai bine vãzut între liberalii din Vaslui, pentru cã, în cazul unei confruntãri directe cu primarul PSD Vasile Pavãl ar obtine 49% din procentele celor care ies la vot. Nu se stie cum, însã deputatul Ciurariu, care nu iese cu nimic în evidentã în ceea ce priveste orasul în care locuieste, ar primi 48%, într-o confruntare cu Pavãl. Cel mai slab scor electoral – 46 de procente – l-ar obtine Sorin Radu, fostul viceprimar obedient din vremea USL, care spunea “De acord” la toate solicitãrile PSD, dar care acum este un fel de trompetã a Opozitiei în Consiliul local. Liberalii, unii cu functii importante în organizatia judeteanã, sunt supãrati pentru faptul cã acest sondaj este un secret intern si nu este cunoscut de toti membrii de partid. “Au cerut bani de la multi dintre colegii nostri, au spus cã trebuie sã sustinem partidul, iar acum au nesimtirea sã nu ne spunã nimic, dar absolut nimic despre sondaj. Ce au atât de ascuns, ce este secret?”, spune un liberal din oras. Nu este decât o explicatie, pe care o dezvãluie unul dintre posibilii candidati la primãrie, Ioan Zaharia. “Nu avem voie sã vã dãm informatii despre sondaj. Vã pot spune cã sunt procente destul de apropiate între candidati”, explicã Zaharia. Ce înseamnã asta? Cã Marian si Ciurariu vor sã schimbe cifrele de la sondaj în functie de interesele lor proprii, asa cã le cer tãcere celor care au intrat în horã. Adicã, de ce nu s-ar schimba procentele peste noapte si nu ar iesi Ciurariu pe primul loc, deci el sã candideze la primãrie, si nu Arcãleanu? Calcule meschine, care demonstreazã cã liderii de la vârful PNL Vaslui sunt persoane puse pe cãpãtuialã si cu interese ascunse, cãrora nu le pasã de simplii membri de partid.

De ce nu se spune adevãrul? Sondajul de la Vaslui este o fãcãturã, nu este real!

Cel mai grav este cã, desi s-au plãtit 35.000 de lei pentru sondaj, nu existã o singurã persoanã din Vaslui care sã poatã spune cã s-a trezit la usã cu vreun agent de sondare! O recunosc inclusiv adversarii politici de la PSD, care spun cã nu au auzit ca vreo familie din oras sã fi fost vizitatã acasã în timpul sondajului. “Ce sondaj e acesta? Cine l-a fãcut si unde? Nu i-a vãzut nimeni la fatã pe acesti oameni, de la Buzãu sau de unde or fi ei. Nicio familie din Vaslui nu spune cã a primit acasã vizita cuiva de la aceastã firmã de sondare, sã fie întrebati de PNL. Ce rezultate au, dacã nimeni nu i-a vãzut la lucru?”, spune unul dintre liderii PSD din Vaslui. O persoanã din oras sustine cã o cunostintã ar fi fost opritã pe stradã, prin centru, de un agent de la firma de sondare. “I-au pus acolo, în mijlocul strãzii, niste întrebãri, cu niste nume de politicieni, ceva cu PNL. La final, i s-a spus cã, dacã sunã cineva si o întreabã de sondaj, sã spunã cã a fost vizitatã acasã si nu cã a fost opritã pe stradã”, spune vasluianul. Iatã cum s-a fãcut celebrul sondaj al Partidului National Liberal, cu manipulãri si minciuni.

Iatã si proba minciunilor din sondaj!

Desi nu sunt fãcute publice cifrele oficiale din sondaj, am aflat cã, în urma intervievãrii a peste 500 de vasluieni (sâc!) a reiesit cã 40% dintre respondenti nu sunt hotãrâti cu cine sã voteze. Asta înseamnã cã sondajul are, din start, o abatere de 8-10% pentru fiecare posibil candidat, în timp ce actualul primar ar avea, de fapt, procente cu mult mai mari. Se demonstreazã, astfel, nu numai cã sondajul este fãcut în dorul lelii, ci si cã cifrele sunt atât de mincinoase, încât este greu pentru PNL sã se gândeascã la o listã de consilieri consistentã, la alegerile de anul viitor, pentru municipiul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.