spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Iarnã fierbinte în PNL Vaslui: cine sunt noii presedinti de filiale?

- Advertisement -

DECIZIE… Liberalii par sã se fi rãzgândit în privinta termenului pânã la care toate filialele vor functiona cu doi copresedinti, adicã anul 2017. Pânã în primãvara anului viitor, toate filialele PNL comunale, orãsenesti si municipale din judetul Vaslui vor stabili cine sunt presedintii, fie unul din copresedintii actuali, fie alte persoane alese pe criterii decise de partid. În municipiul Vaslui, de exemplu, se anuntã o mare luptã între cei doi copresedinti, Mihai Ponea si Simona Polak, fiecare având în spate pe cei doi copresedinti de la judet. O serie de decizii, care sã lãmureascã în ce mod se vor face numirile, spun surse din PNL Vaslui, ar urma sã fie anuntate la Consiliul National al partidului, de vineri, 11 decembrie. Sunt voci care anuntã schimbãri importante în Partidul National Liberal, urmând a fi unificate functiile de co-secretari si va fi ales un secretar general, ca un nou pas cãtre marele PNL.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, va fi propus pentru functia de secretar general al noului PNL în urma unificãrii functiilor de co-secretari generali detinute în prezent de Marian Petrache si Gheorghe Flutur, potrivit unor surse liberale. Flutur, omul pe care se baza pânã acum senatorul Dan Marian, pleacã din functie si, probabil, trece în planul secund al politicii. Unificarea functiilor de secretari ai PNL s-ar putea realiza la Consiliul National al liberalilor, care va avea loc pe 11 decembrie. Marian Petrache si Gheorghe Flutur ar urma sã fie propusi prim-vicepresedinti ai PNL. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri cã liberalii au decis cã este necesarã accelerarea fuziunii de la nivelul partidului, anuntînd un posibil congres dupã alegerile locale de anul viitor. “O sã avem presedinti unici în toate structurile pânã la judet, cam în tot ce existã în PNL. Pânã în primavarã, când se vor depune listele cu candidaturi, vom avea presedinti unici în persoana candidatului. Luãm în calcul, si fiecare si-a spus punctul de vedere, încercãm sã vedem cum putem sã facem acest calendar. Încercãm o ajustare, o armonizare si o unificare si a altor pozitii de conducere din PNL. La Consiliul National (pe 11 decembrie, n.r.) sper sã avem un punct de vedere. Nimeni nu a avut o voce distinctã de a majoritãtii colegilor. A fost unanim hotãrâtã ideea cã e nevoie de accelerarea fuziunii si cu cât mai multe functii se reunesc este cu atât mai bine. O conducere mult mai suplã este si mult mai eficientã”, a afirmat Alina Gorghiu, dupã ce a participat la sedinta grupului senatorial al PNL. La rândul sãu, Marian Petrache, un apropiat al liberalilor de la Vaslui, a rãspuns afirmativ, întrebat dacã este dispus sã se retragã din functie dacã i se va cere. “De ce nu ar fi posibil? Este o functie în partid. Dati prea multã importantã”, a spus Marian Petrache.

Pânã în 2017, Dan Marian si Florin Ciurariu trebuie sã se suporte în actuala formulã

În timp ce, la Vaslui, de exemplu, Mihai Ponea se va rãzboi cu Simona Polak, pentru functia de presedinte unic, pe judet lucrurile rãmân neschimbate. “La nivel judetean vor rãmâne doi co-presedinti pânã în 2017 de la fostul PNL si fostul PDL, vor functiona Birourile Politice paritare judetene, asa cum au functionat si pânã acum, si propunerea nostrã, a echipei politice, este înfiintarea unor comitete executive cu un numãr mai mic de membri decât birourile politice, care va avea membri în functie de mãrirea judetului, între 23 si 29 de membri, la care se adaugã parlamentarii”, anunta, la începutul anului, Gheorghe Flutur. Pânã în ianuarie 2017, în judetul Vaslui vor exista, ca si acum, doi copresedinti, adicã deputatul Ciurariu, din partea vechiului PNL, si senatorul Marian, din partea fostului PDL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.