spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

CAMPANIE ZDI (IMAGINI): 130 de copii nu au nici şosete în picioare. Să îi ajutăm!

- Advertisement -

Povestea a 130 de copilării, trăite simplu şi adevărat, fără tablete, fără desene animate văzute la plasmă, fără shaorme şi McDonald’s, fără plimbări la shopping cu maşina. Însă cu lipsuri, multe lipsuri, de care cei mai mulţi dintre micuţi nici nu-şi dau seama, deoarece n-au prins şi momente când să le aibă. Dezbrăcăţei fiind, le-ar trebui măcar o pereche de încălţări mai groase, de iarnă, o căciuliţă prin care să nu treacă vântul iernii sau o pereche de mănuşi care să nu se ude la primul bulgăre de zăpadă. Măcar atât. Pornind de la povestea preşcolarilor şi şcolarilor din clasele primare din satul Hărpăşeşti, comuna Popeşti, „Ziarul de Iaşi“ lansează astăzi Campania de Crăciun, cu care v-aţi obişnuit an de an. În această campanie, ne dorim să le oferim celor peste 100 de copii din acest sat bucuria unui Moş Crăciun care să le aducă hăinuţe mai călduroase, alături de un pachet cu dulciuri. Sloganul campaniei: Căciulă, fular şi mănuşi pentru micuţii din Hărpăşeşti!

Şcoala din Hărpăşeşti pare uşor de găsit, după îndrumările sătenilor, însă după ce treci pe lângă ea de vreo trei ori fără să o vezi, găseşti o căsuţă mică, veche, cu un steag fluturând sub streaşină. În curte ne-am întâlnit cu Petru Stan, învăţător de o viaţă, care se pregăteşte să iasă la pensie. Un bărbat cu mustaţă şi păr cărunt, primitor şi plin de căldură pentru cei 22 de copii pe care îi are în clasă. Are clasa a IV-a. Înscrişi sunt 24 de micuţi, însă doi dintre ei nu mai vin la şcoală. După ce călcăm pragul uşii de la intrare, aflăm că această casă este monument istoric, şi de aceea nu se poate interveni cu lucrări de modernizare.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/campanie-zdi-imagini-130-de-copii-nu-au-nici-sosete-in-picioare-sa-ii-ajutam–113329.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.