spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Aquavas Vaslui nu va mai trece în facturi indicele de corectie, pentru cei 23.000 de abonati

- Advertisement -

LEGISLATIE… Tinând seama de modificãrile legislative care au apãrut, precum si obligatiile operatorului de servicii, conform “Contractului de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apã si de canalizare”, conducerea Aquavas, sucursala Vaslui, anuntã cã a fost modificatã Legea serviciului de alimentare cu apã si de canalizare, prin legea 224, din 24 iulie 2015, publicatã în Monitorul Oficial al României din iulie a.c. “Având în vedere faptul cã legislatia aduce unele modificãri importante în relatia operator-utilizator, pentru clarificãri informãm populatia municipiului Vaslui asupra unor articole care privesc direct aceasta. Facem precizarea cã si pe factura pentru utilizatorii persoane fizice si juridice (atât fatã, cât si verso) existã informatii importante (conform prevederilor legale) cu privire la relatia operator-utilizator si reprezintã un mijloc de informare deosebit de important”, anuntã conducerea sucursalei.

Contractele se fac la bransamentul blocului, scrie în lege

Astfel, noile modificãri legislative privesc în mod direct locatarii. “Indiferent de sistemul de distributie a apei în condominiu (bloc, scara), contractarea individualã a furnizãrii/prestãrii serviciului cu utilizatorii din condominiu se face în punctul de delimitare dintre reteaua publicã si instalatia interioarã a condominiului, respectiv contorul montat la bransamentul condominiului, pentru alimentarea cu apã, si cãminul de racord, pentru preluarea la canalizare”, se spune în lege. Tot legea aratã cã operatorul, în cazul de fatã Aquavas Vaslui, este obligat “sã repartizeze pe fiecare unitate imobiliarã consumul de apã înregistrat de contorul montat la bransamentul condominiului; diferenta dintre consumul înregistrat de contorul de bransament si suma consumurilor individuale se repartizeazã egal pe unitate imobiliarã si se factureazã individual”. Odatã cu intrarea în vigoare a modificãrilor legislative mentionate, pe facturã nu va mai apare indicele de repartizare a diferentelor (“indicele de corectie”), ci diferenta (în minus sau plus) înregistratã între cantitatea de pe contorul de bransament si suma cantitãtilor utilizatorilor de pe bransamentul respectiv, repartizatã egal pe fiecare unitate imobiliarã. “Facem precizarea cã se va factura întreaga cantitate înregistratã pe contorul de bransament, si nu maximum 35%, cum se proceda. În acest sens, facem un apel cãtre toti utilizatorii din condominii (bloc, scarã) sã ia toate mãsurile necesare (prin reprezentantii legali, asociatiile de proprietari sau acolo unde nu existã prin reprezentanti desemnati) pentru repararea instalatiilor comune, astfel încât toatã cantitatea de apã furnizatã în condominiu (bloc, scarã) sã ajungã la utilizatori, eliminând pierderile în instalatiile comune care sunt suportate în totalitate de cãtre utilizatori.

Dacã nu respectati termenele de verificare a apometrelor, iatã ce riscati sã pãtiti!

Operatorul de apã-canalizare Aquavas Vaslui, în raport cu utilizatorii din condominiu (bloc, scarã) este obligat, conform legii, “sã factureze în sistem pausal utilizatorii care nu asigurã montarea contoarelor de apã în toate locurile de consum aferente proprietãtii individuale sau care nu verificã metrologic contoarele la termenul de scadentã ori nu înlocuiesc toate contoarele respinse metrologic”. Verificarea metrologicã a repartitorilor de costuri din unitãtile imobiliare din condominii trebuie fãcutã la termenul legal care este afisat pe facturã. Dupã aceastã datã, cantitatea facturatã va fi de 8,4 mc/persoanã/lunã pentru utilizatorii persoane fizice si cantitatea prevãzutã în contract conform normelor de pausal pentru agentii economici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.