spot_img
spot_imgspot_img
24.7 C
Vaslui
23-mai-2024

Politistii au dat iama printre comerciantii din judet!

- Advertisement -

CONTROALE…Politistii vasluieni au fãcut marti, 8 decembrie, o razie amplã, în tot judetul Vaslui, si au constatat trei infractiuni, au aplicat sanctiuni contraventionale în valoare de peste 50.000 de lei, au confiscat si au indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei. Activitãtile au avut loc în cadrul actiunii nationale ,,Sãrbãtori de Iarnã în Sigurantã!”, care urmãreste protejarea intereselor comerciale ale cetãtenilor si mentinerea sigurantei publice, în perioada sãrbãtorilor de iarnã.

În ziua de 8 decembrie, pe raza judetului Vaslui, a fost desfãsuratã o nouã actiune de verificare a activitãtii agentilor economici si persoanelor fizice, în legãturã cu modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sãrbãtorilor de iarnã, pentru protejarea populatiei împotriva unor practici ilicite. Verificãrile au avut în vedere si legalitatea efectuãrii transportului de mãrfuri si respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.La actiunea organizatã de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice au participat si politisti de ordine publicãsi rutierã, alãturi de specialisti ai Autoritãtii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si reprezentanti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncã Vaslui.

88 de persoane amendate si peste jumãtate de miliard de lei vechi la buget

Au fost verificati 96 de agenti economici, din care 63 societãti comerciale, 27 întreprinderi individuale si sase producãtori agricoli. Politistii au constatat trei infractiuni de punerea în circulatie a unui produs purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcãînregistratã pentru produse identice ori similare. Pentru 88 de persoane care au sãvârsit fapte de naturã contraventionalã au fost luate mãsuri de sanctionare, astfel: 42 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru încãlcãri ale legii privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite, 45 pentru încãlcarea legii privind circulatia pe drumurile publice si o sanctiune pentru încãlcãri ale legii privind stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.Pentru contraventiile constatate au fost aplicate sanctiuni în valoare de 52.755 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscãrii bunuri în valoare de 3.680 lei, pentru care nu au fost prezentate documente de provenientã sau transport (preparate din carne, bãuturi alcoolice, legume, fructe, tigarete). Totodatã, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 7.000 lei (jucãrii fãrã documente de autenticitate).

“Reamintim cã, în baza planului de actiune,<<Sãrbãtori de Iarnãîn Sigurantã!>>, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobã, Politia Românã actioneazã, la nivel national, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetãtenilor, prin verificarea legalitãtii activitãtilor comerciale desfãsurate cu produse specifice sãrbãtorilor de iarnã. În prag de sãrbãtori si în alergãtura dupã cumpãrãturi, Politia Românãvã recomandã sã nu vã lãsati amãgiti de chilipiruri. Anumite produse contrafãcute vã pun în pericol sãnãtatea”, a precizat comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.