spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Comuna Todiresti a ajuns în “era” Politiei Locale

- Advertisement -

MODERNIZARE…Todirestiul nu este o localitate care sã iasã în evidentã în ceea ce priveste incidenta infractionalitãtii, dar, fiind una dintre comunele cu un numãr semnificativ de locuitori, alesii locali au decis cã este timpul ca Politia Locale sã nu mai fie cu jumãtate de normã. Cei doi agenti, Drãgan Sergiu si Sima Dumitru, care pentru putea continua, au fost nevoiti sã urmeze, timp de trei luni, cursurile Politiei de Frontierã Iasi vor fi de la anul, numai în stradã, fãrã sã mai aibã atributiuni si în Primãrie. Acum, cei doi oameni ai legii dirijeazã traficul din comunã si vegheazã la linistea localnicilor doar patru ore, în rest se ocupã de dosarele asiguratilor sociali sau de situatiile de urgentã. Multumit de randamentul lor, primarul Simiuc Petricã le-a promis o masinã de serviciu, cu care acestia sã poatã patrula pe ulitele comunale.

Cetãtenii comunei Todiresti vor fi mult mai protejati. Asta pentru cã, de câteva zile, politistii locali care se ocupã de siguranta localitãtii si a cetãtenilor au acte în regulã. Adicã au atestate de politisti.Politia Localã este formatã din doi agenti, Drãgan Sergiu (52 ani) si Sima Dumitru (45 ani). Ambii au calitatea de functionari publici, primul fiind responsabil cu serviciul social din cadrul primãriei, iar al doilea, cu situatiile de urgentã. Cum au auzit însã cã în comuna lor Politia Localã se va desfiinta dacã nu merg la cursuri, cei doi s-au pus cu burta pe carte. Au urmat, timp de trei luni, cursurile Politiei de Frontierã Iasi. Pe patru decembrie au sustinut si promovat cu brio examenul, iar acum sunt politisti cu acte în regulã.

Siguranta cetãtenilor, prioritate pentru autoritãtile locale

Autoritãtile locale din Todiresti spun cã au înfiintat Politia Localã pentru o mai bunã sigurantã a cetãtenilor si a comunei. Pe lângã prevenirea fenomenului infractional, cei doi oameni ai legii au ca obiectiv principal si dirijarea traficului din comunã. “I-am trimis pe cei doi functionari la cursuri pentru a se califica în meseria de politisti locali pentru cã avem mare nevoie de ei. Este o comunã mare, cu sase sate, iar pânã acum, acestia si-au dovedit eficienta. Noi avem un protocol cu Politia Nationalã, în spetã cei de la Negresti, si sunt foarte multumiti de randamentul celor doi agenti. Ne-am propus ca de anul viitor cei doi sã nu mai aibã atributiuni în primãrie si sã stea în stradã tot timpul”, a declarat edilul comunei Todiresti, Simiuc Petricã. Pentru a face fatã viitoarelor solicitãri, primarul le-a promis celor doi politisti si o masinã de serviciu, cu care sã strãbatã mai usor drumurile comunei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.