spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Legea antifumat a fost adoptată. Amenzi de 500 de lei, pentru fumatul în spaţiul public închis

- Advertisement -

Parlamentul a adoptat legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, mai puțin în celulele penitenciarelor de maximă siguranţă şi în zonele de tranzit ale aeroporturilor internaţionale. Proiectul de lege a fost trimis la Cotroceni, pentru a fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ a fost aprobat cu 164 de voturi pentru, 20 împotrivă și 26 abțineri, scrie Agerpres.

Proiectul prevede interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Totodată, legea conține unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz urmând ca legea să meargă la promulgare, la Klaus Iohannis.

Prevederile legii: fumat interzis în orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/legea-anti-fumat-adoptata-cine-fumeaza-in-spa-iul-public-va-fi-amendat-cu-500-de-lei_1850260.html#ixzz3uSQ4aeGq
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.