spot_img
spot_imgspot_img
29.5 C
Vaslui
04-iun.-2024

Copiii care au adus mândrie Husului, premiati!

- Advertisement -

FELICITÃRI… Mos Crãciun va avea multe daruri de împãrtit la Husi anul acesta, întrucât aproape cã nu este copil care sã nu fi fost cuminte si sã nu-si fi dat silinta la scoalã! E adevãrat cã unii s-au remarcat mai mult, iar rãsplata nu a întârziat sã aparã: rotarienii de la Husi, în spiritul unei traditii de nouã ani, i-au premiat pe copiii care au obtinut distinctii în competitiile nationale, fãcându-si mândri profesorii, pãrintii, dar si orasul natal. Evenimentul în sine a fost transformat într-un spectacol al recunostintei, pentru elevii, dar si dascãlii a cãror muncã s-a concretizat în 2015.

Într-o atmosferã distinsã, cu oameni plãcuti si invitati speciali, fruntasii învãtãmântului husean din 2015 au fost rãsplãtiti cu aplauze si premii. În sala mare a Primãriei, Clubul Rotary Husi, prezidat în acest an de inginerul Ciprian Melinte, a organizat o nouã galã a performantei. Liceenii cu rezultate notabile, dar si îndrumãtorii lor, au fost evidentiati. Colegiul National “Cuza Vodã” a avut cele mai multe distinctii, însã Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” a fost si el la înãltime anul acesta. Ioana Adelina Ralea, eleva de la “Cuza Vodã” pe care husenii o stiu, gratie numeroaselor rezultate excelente, stabilite în competitii nationale, a deschis lista premiantilor, cu douã premii. Adelina a obtinut un onorant loc II la Limba Românã, sub îndrumarea profesoarei Mirela Marin, dar a cucerit si o mentiune la Limba Francezã, fãcând o echipã excelentã cu profesoara Elena Talasman. De asemenea, Colegiul “Cuza Vodã” a tinut stacheta sus si la matematicã. Profesorul Adrian Talasman, împreunã cu douã eleve foarte bune ale Colegiului, Maria Francesca Iovu si Raluca Macovei, au adus acasã douã medalii de bronz. O mentiunea si o medalie de bronz a obtinut în 2015 si profesorul Cristinel Popa, împreunã cu doi elevi care an de an îsi confirmã pasiunea pentru stiintele exacte: Fabian Anton Patras (medalia de bronz) si Thomas Palade (mentiune). De asemenea, profesoara Maricica Atasiei si elevele sale Iona Hrapsa si Lorena Gogose au cucerit douã mentiuni la Biologie.

Si sportul a fost la înãltime anul acesta. Profesorul Costel Sãcãleanu a reusit sã cucereascã în 2015, alãturi de elevii sãi, Nadia Sãcãleanu si Tudor Herghelegiu, douã mentiuni la Olimpiada Nationalã a Sportului Scolar.

“Promovãm tinerii care muncesc si sunt talentati”

Seria învingãtorilor de la “Cuza Vodã” continuã cu eleva Bianca Stefania Croitoriu. Ea a obtinut premiul I la “Religie” (îndrumãtor preotul Sergiu Stoica). Mentiuni au obtinut si elevii Radu Blanaru – Fizicã (îndrumãtor prof. Tatiana Plesu), Tudor Octavian Sârbu – Chimie (prof. Ionela Badea), Roxana Andreea Romila – Religie (preot Sergiu Stoica). Un premiu special a obtinut eleva Ioana Bãrbieru la Latinã, sub îndrumarea profesoarei Monica Lovin. Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” a fost si el prezent pe scena premiantilor, cele douã distinctii obtinute la nivel national sunt semnul clar al unei mobilizãri care cu sigurantã va aduce pe viitor si mai multe rezultate, cel putin la fel de frumoase. Eleva Alice Darabanã a obtinut un onorant loc II la Olimpiada de Tehnologie, sub îndrumarea profesorul Gheorghe Boboc. O mentiune, tot la Tehnologie, a revenit elevului Andrei Tîrdea, coordonat de profesorii Lenuta Frentescu si Irimia Artene. “Acesta este un proiect de suflet pentru Clubul Rotary. Anual, Clubul încearcã sã promoveze tinerii care muncesc si sunt talentati. Încercãm sã ne împlicãm în comunitate prin diferite activitãti umanitare si de promovare a elitelor. Felicitãri tinerilor profesori, pãrintilor, dar si directorilor celor douã Colegii, pentru cã tin calitatea învãtãmântului la un nivel foarte ridicat”, a spus ing. Ciprian Melinte. Copiii trupei “Brass Band Rotaria”, îmbrãcati în mici “Mos Crãciuni”, au dat antren evenimentului, iar veselia si încântarea publicului a fost asiguratã de actorii de exceptie ai teatrului “V. I. Popa” din Bârlad, prezenti la Husi, cu piesa “Take, Ianke si Cadâr”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.