spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Un oraș din județul Iași, fostă țintă pentru un atac nuclear. LISTĂ din 1956 DESECRETIZATA

- Advertisement -

Arhiva Nationala de Securitate din SUA a publicat in premiera, in ajun de Craciun, un document terifiant: lista tintelor armatei americane in caz de razboi nuclear.
Lista a fost realizata in 1956 si inclusa intr-un document destinat comandatilor aviatiei americane, datand din 1959, in plin Razboi Rece cu URSS. Documentelor cuprinde in jur de 1100 de baze aeriene din blocul sovietic, prioritare fiind doua aerodromuri din Belarus, unde se aflau in acea perioada bombardierele cu raza medie de actiune, principala amenintare la adresa statelor din Europa de Vest.
Pe lista apar insa si peste 1.200 de localitati si puncte strategice din tarile comuniste, in primul rand Moscova si Leningrad, dar si din alte tari comuniste, din Germania de Est pana in China. Din tara noastra apare Alba Iulia, Moinesti, Pascani, Sfantul Gheorghe, Ciceu si Vulcan – dar trebuie precizat ca lista nu este prezentata complet, ci doar fragmentar, ceea ce inseamna ca probabil in forma sa integrala cuprindea toate orasele importante din Romania.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-ora-din-judetul-ia-i-fosta-tinta-pentru-un-atac-nuclear-lista-din-1956-desecretizata–114697.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.