spot_img
spot_imgspot_img
22.6 C
Vaslui
06-iun.-2024

Titi a fost obligat sã demisioneze, iar Solomon „obligat” sã candideze!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Retrospectiva politicã a anului 2015, la Bârlad (I)

INTERESANT Anul 2015 a fost pentru bârlãdeni unul care a debutat în fortã … politicã! Dupã ce PSD a pierdut strãlucit alegerile prezidentiale, iar bârlãdenii au fost singurii din judet care au votat cu Iohannis, Ponta pierzând majoritatea aici, viata politicã a luat niste întorsãturi ciudate! În ianuarie, Titi, primarul în functie atunci, a ajuns la spital la Iasi cu o „închipuitã” crizã de inimã, care s-a dovedit a fi „provocatã” de procurorii Curtii de Apel Iasi. În februarie, Titi a semnat acordul de recunoastere a vinovãtiei privind comiterea infractiunii de conflict de interese, iar de la 1 Martie, acesta a demisionat din functie, „în exclusivitate”, într-un ziar de partid, iar în realitate, într-o sedintã de CLM de toatã jena. Urmarea demisiei lui Titi: deputatul Adrian Solomon a preluat „puterea” în Primãria Bârlad, punând la „cârma” orasului douã marionete ascultãtoare: Marin Bunea si Dorin Apostu. Finalul anului 2015 îi apartine lui Viorel Dumitrasc, care a luat-o complet razna dupã ce au fost demascate legãturile sale bolnãvicioase cu fostul primar Titi Constantinescu, iar DNA a descins la toate firmele de casã ale PSD-ului la Bârlad. Dumitrasc si-a pus streangul de gât, nu înainte de a „ameninta” cã a scris tot ce a plãtit si la cine a plãtit, ca sã devinã cel mai mare constructor din Bârlad. Suntem nerãbdãtori sã vedem cum va fi începutul anului 2016! Se anuntã furtuni mari, spre tornade nimicitoare, dinspre DNA!

Ianuarie: Titi la spital, sanchi!

Pe 27 ianuarie, la orele 8.00 dimineata, primarul Titi Constantinescu a venit la Compartimentul de Urgentã al spitalului bârlãdean, însotit de partenera sa de viatã Cristina Andrei, acuzând dureri abdominale. A fost supus unei radioscopii abdominale si pentru cã nu a reiesit cã ar avea probleme cu stomacul i s-au fãcut investigatii mai ample. Dus cu cãruciorul, ca orice bolnav grav, primarul a ajuns la mai multe sectii printre care si la Interne, Cardiologie, unde în urma efectuãrii unui EKG s-au depistat câteva neregului la inimã, fiind semne de preinfarct. Medicii bârlãdeni i-au dat medicamente pentru prevenirea unui infarct si l-au trimis cu ambulanta la Iasi pentru investigatii amãnuntite, vehiculându-se cã i se va face un bypass… Surpiza a venit cã, dupã douã zile de investigatii la Iasi, Titi s-a cerut acasã, plecând fãrã alte interventii medicale, dupã ce o coronarografie a scos în evidentã cã acesta n-are nimic la inimã! Evident cã Titi n-a recunoscut acest lucru, ci a spus cã vrea sã se odihneascã … boala sa fiind pe bazã de stres!

Februarie: Titi anuntã cã este cercetat penal, ziaristii de casã în derivã!

Circoteca cu boala lui Titi Constantinescu continuã în luna februarie. Desi cotidianul nostru a informat bârlãdenii cã Titi este cercetat penal si cã are zilele numãrate … în libertate, fostul primar face o conferintã de presã, împreunã cu ziaristii de casã, unde fluturã cu succes niste analize medicale si îsi anuntã retragerea pe motive de sãnãtate! Dar cotidianul nostru avea informatii clare, direct de la PCA Iasi! Încã de pe 3 februarie, am fãcut precizãri clare. Purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi ne-a comunicat cã împotriva lui Constantin Constantinescu, primar de Bârlad, s-a pus în miscare actiunea de urmãrire penalã pentru comiterea infractiunii de conflict de interese, faptã prevãzutã de art. 301 c.p., faptã petrecutã în 2009, când primarul era actionar majoritar, cu 75% în SC Constructii Consult SRL, firma despre care toatã lumea stie cã este a lui, fiind înfiintatã de el si sotia sa, Clara, în 1991. Dupã ce a ajuns primar, în 2004, el a rãmas actionar majoritar la firmã, cu 75% din actiuni, administrator fiind femeia cu care este în comuniune consensualã, Cristina Andrei. În anul 2012, la DNA Iasi a ajuns o plângere înaintatã de un om de afaceri din Bârlad, prin care Titi Constantinescu si încã doi importanti constructori, din Bârlad si Vaslui, erau acuzati de fapte de coruptie si deturnare de fonduri europene, în special privind proiectul „Reabilitarea Centrului Istoric al Bârladului”, care cuprindea refacerea Teatrului „V.I. Popa”, a Muzeului „Vasile Pârvan” si a Parcului Teatrului „V.I.Popa”, proiect obtinut de CJ Vaslui si finantat din fonduri europene, cu peste cinci milioane de euro. Licitatia pentru executarea proiectului a fost câstigatã de firma de casã a Primãriei Bârlad, SC Urban Proiect SA Bârlad, administrator fiind Viorel Dumitrasc, care, conform cercetãrilor DNA Iasi, a subcontractat nelegal firmei Constructii Consult SRL Bârlad o parte din lucrãri, excutate în perioada martie 2010 – decembrie 2011, în valoare de 2,9 milioane de lei (29 miliarde de lei vechi). În cauzã, Viorel Dumitrasc si Titi Constantinescu au primit de la DNA, la sfârsitul lunii decembrie 2012, solutia cercetãrilor. Dumitrasc a fost scos de sub urmãrire penalã, neîndeplinindu-se elementele constitutive ale comiterii infractiunii de coruptie reclamatã la DNA, însã pentru Titi Constantinescu procurorii au reusit sã probeze comiterea infractiunii de conflict de interese si au disjuns cauza la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, deoarece procurorii DNA nu au competente în a trimite în judecatã aceastã infractiune.

Martie: Demisie în lacrimi de crocodil, pe umãrul lui Solomon!

Demisia lui Titi, din functia de primar, are loc pe la jumãtatea lunii februarie, când cotidianul nostru a „dezlegat” misterul plecãrii intempestive din functie a primarului care pãrea legat de scaun pentru încã un mandat! Cotidianul nostru a dezlegat misterul «sãnãtãtii » subrede a primarului Constantin Constantinescu. Nu faptul cã a fost sau nu bolnav, nu medicii bucuresteni care trebuiau sã se pronunte si ei referitor la sãnãtatea lui Titi, ci procurorii ieseni de la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi au fost cei care au grãbit „decizia” de a demisiona a acestuia. Pentru cã Titi chiar este vinovat de comiterea infractiunii de conflict de interese. Au spus-o procurorii ieseni, într-un comunicat publicat pe site-ul Parchetului CA Iasi. Acestia au precizat cã, pe 12 februarie (când reporterii nostri l-au vãzut la Curtea de Apel Iasi, iar Titi a fost vizitat de douã ori în acea dimineatã de deputatul Adrian Solomon la birou), inculpatul Constantin Constantinescu a recunoscut cã a sãvârsit infractiunea de conflict de interese în formã continuã, încheind un acord de recunoastere a vinovãtiei, pentru care procurorul a propus ca pedeapsã un an de închisoare cu suspendare, iar Titi a fost de acord. Dupã demisia din functie, Titi s-a dat în spectacol la Protoeria Bârlad, unde a fãcut un circ de zile mari. La reuniunea preotilor din luna martie, de la Protopopiatul Bârlad, proaspãtul demisionar a cerut fetelor bisericesti sã-l reabiliteze în fata enoriasilor cu fricã de Dumnezeu, întrucât, în fata celor cu fricã de … DNA, acesta a fost compromis, spune el, pe nedrept de cãtre Viorel Dumitrasc, patron al SC Urbanproiect si constructorul de casã al PSD Bârlad, care a fost mai slab de „înger” si a „cântat” procurorilor cum se face Titi vinovat de conflict de interese si nu numai!! Cu glas rugãtor, ex-primarul i-a îndemnat pe preoti sã-l vorbeascã de bine prin biserici si sã spunã poporului cã nu el este penal, ci, pur si simplu, legea e strâmbã! Între timp, locul de primar al lui Titi este ocupat de prof. Marin Bunea, viceprimarul Bârladului din 2013, iar locul lui de viceprimar este preluat de Dorin Apostu, toate numirile fiind supravegheate si manevrate din umbrã de deputatul Adrian Solomon, care devine astfel primarul „din umbrã” la orasului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.