spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
04-iun.-2024

Bârlãdean bãgat în închisoare fix de Revelion: are madat european de arestare!

- Advertisement -

PRINS SI EXTRÃDAT Politistii bârlãdeni au pus în executare un mandat european de arestare emis de autoritãtile din Germania pe numele lui Ilie Robert, din municipiul Bârlad, pentru infractiuni de furt în anul 2014. Acesta a petrecut Revelionul unde îi este locul: la puscãrie! Judecãtorii ieseni de la Curtea de Apel au emis pe 31 decembrie mandat provizoriu de arestare si l-au trimis pe Ilie Robert la Centrul de detentie Iasi.

La data de 30 decembrie a.c., politisti din cadrul Politiei municipiului Bârlad si jandarmi ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au depistat un bãrbat, de 25 de ani, din municipiul Bârlad, urmãrit la nivel international. Pe numele acestuia, autoritãtile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare în vederea cercetãrilor pentru cinci infractiuni de „caz deosebit de grav de furt, furt agravat în grup organizat”, acesta având calitatea de complice. Pentru depistarea celui în cauzã, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Politieneascã Internationalã – Inspectoratul General al Politiei Române. “Bãrbatul a fost preluat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Vaslui si a fost prezentat Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, care a dispus retinerea pe bazã de ordonantã. Acesta urmeazã a fi prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Iasi în vederea emiterii mandatului si demarãrii procedurilor de predare cãtre autoritãtile din Germania”, a precizat comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Pe 31 decembrie, judecãtorii Curtii de Apel Iasi au decis: “Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate ILIE ROBERT, aflatã în stare de retinere, în vederea predãrii în baza semnalãrii Schengen – Biroul SIRENE National din Germania, transmisã prin Centrul de Cooperare Politieneascã Internationalã, Biroul Sirene, la data de 22 octombrie 2015, în baza mandatului european de arestare emis la data de 08 septembrie 2015, de Procuratura din Köln, Germania, în vederea cercetãrii, pentru comiterea unui numãr de 5 infractiuni de caz deosebit de grav de furt si furt agravat în grup organizat, pe o duratã de 15 zile, cu începere de la 31 decembrie 2015 si pânã la 14 ianuarie 2016, inclusiv. Dispune emiterea de îndatã a mandatului de arestare. Persoana arestatã ILIE ROBERT va fi depusã în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã din cadrul IPJ Iasi”. Sentinta a fost transmisã autoritãtilor enumerate, iar mâine, dupã ce va fi adus mandatul european de arestare tradus, Ilie Robert va putea fi extrãdat.

PRINS SI EXTRÃDAT Politistii bârlãdeni au pus în executare un mandat european de arestare emis de autoritãtile din Germania pe numele lui Ilie Robert, din municipiul Bârlad, pentru infractiuni de furt în anul 2014. Acesta a petrecut Revelionul unde îi este locul: la puscãrie! Judecãtorii ieseni de la Curtea de Apel au emis pe 31 decembrie mandat provizoriu de arestare si l-au trimis pe Ilie Robert la Centrul de detentie Iasi.

La data de 30 decembrie a.c., politisti din cadrul Politiei municipiului Bârlad si jandarmi ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au depistat un bãrbat, de 25 de ani, din municipiul Bârlad, urmãrit la nivel international. Pe numele acestuia, autoritãtile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare în vederea cercetãrilor pentru cinci infractiuni de caz deosebit de grav de furt, furt agravat în grup organizat, acesta având calitatea de complice. Pentru depistarea celui în cauzã, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Politieneascã Internationalã Inspectoratul General al Politiei Române. “Bãrbatul a fost preluat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Vaslui si a fost prezentat Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, care a dispus retinerea pe bazã de ordonan. Acesta urmeazã a fi prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Iasi în vederea emiterii mandatului si demarãrii procedurilor de predare cãtre autoritãtile din Germania”, a precizat comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Pe 31 decembrie, judecãtorii Curtii de Apel Iasi au decis: “Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate ILIE ROBERT, aflatã în stare de retinere, în vederea predãrii în baza semnalãrii Schengen Biroul SIRENE National din Germania, transmisã prin Centrul de Cooperare Politieneascã Internationalã, Biroul Sirene, la data de 22 octombrie 2015, în baza mandatului european de arestare emis la data de 08 septembrie 2015, de Procuratura din Köln, Germania, în vederea cercetãrii, pentru comiterea unui numãr de 5 infractiuni de caz deosebit de grav de furt si furt agravat în grup organizat, pe o duratã de 15 zile, cu începere de la 31 decembrie 2015 si pânã la 14 ianuarie 2016, inclusiv. Dispune emiterea de îndatã a mandatului de arestare. Persoana arestatã ILIE ROBERT va fi depusã în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã din cadrul IPJ Iasi”. Sentinta a fost transmisã autoritãtilor enumerate, iar mâine, dupã ce va fi adus mandatul european de arestare tradus, Ilie Robert va putea fi extrãdat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.