spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Parlamentarii spun lucruri trãsnite: vor sã interzicã alcoolul în crâsme!

- Advertisement -

IDEI NÃSTRUSNICE…Mai multi parlamentari, nemultumiti de legea anti-fumat, au anuntat cã vor sã initieze un proiect de lege prin care sã fie interzis consumul de alcool în spatiile publice, pe motiv cã este un viciu mai nociv decât fumatul. Un text din legea anti-fumat a fost contestat la Curtea Constitutionalã a României (CCR) pe motiv cã, în formula actualã, nu le permite fumãtorilor sã îsi aprindã tigara la ei acasã. Un numãr de 33 de senatori si deputati spun cã legea nu va face decât sã îi îmbogãteascã pe cei care dau amenzi. Parlamentarii care s-au adresat Curtii Constitutionale au sesizat cã legea care interzice fumatul este o “ingerintã nepermisã” în modul de viatã al oamenilor. Scrisoarea lor se va discuta pe 27 ianuarie. Cei mai multi dintre parlamentarii contestatari sunt fumãtori, acestia arãtându-se extrem de supãrati de legea care le interzice sã-si aprindã tigãrile în public. Viciul lor nu este atât de periculos, spun 33 de senatori si deputati, care se gândesc sã scrie si ei o lege prin care vor sã scoatã în afara legii alte patimi, precum bãutura. “Dacã se va ajunge la o dezbatere pe acest subiect, anunt de pe acum cã nu sunt de acord cu asa ceva. De ce mai sunt restaurante, pub-uri, cluburi, dacã nu ai voie sã consumi alcool? Sã nu uitãm cã decizia de a consuma alcool îti afecteazã doar organismul tãu, în timp ce fumatul îi afecteazã pe toti ceilalti”, spune senatorul PSD de Vaslui, Doina Silistru.

Astfel, 33 de senatori si deputati supãrati pe legea votatã de colegii lor, prin care a fost interzis fumatul în spatii publice, amenintã cã vor opri si ei bãutura. Potrivit unor surse parlamentare, sesizarea ar fi fost redactatã dupã o întâlnire cu mai multi reprezentanti ai industriei tutunului. Mai mult, ONG-urile care militeazã pentru stoparea fumatului sustin cã au dovezi pe care le vor depune la DNA despre lobby-ul pe care industria tutunului l-a fãcut printre alesi. Textul legii a fost deja contestat pe motiv cã, în formula actualã, nu le permite fumãtorilor sã îsi aprindã tigara la ei acasã. Mai rãu e cã, în tãri precum Germania, unde a existat o tentativã de a interzice fumatul, a scãzut productivitatea muncii. Un parlamentar ALDE explicã modul în care vrea sã interzicã orice consum de alcool în spatii publice. “Interzici fumatul, dar bãutura nu! Crimele se fac la un pahar de bãuturã, nu la o tigarã. Îti bei mintile si pe urmã poti face orice, te poti da la nepoata vecinului, la propria nepoatã, la o babã care nu mai are parte demult, asa, cam ca mine. O mai si frãgezesti înainte în pumni si picioare, s-o încãlzesti… Este o lege proastã, e gânditã prost, e scrisã prost si este fãcutã de niste persoane care habar n-au de drepturile cetãteanului. Deci nu pot sã înteleg cum a putut sã iasã o asemenea mizerie. Probabil se vor îmbogãti cei care trebuie sã dea amenzi”, spune senatorul ALDE. Potrivit statisticilor, un român a cumpãrat, anul trecut, în medie, 1,2 litri de bãuturi alcoolice (1,040 litri de bere, 0,194 litri de vin si 0,033 litri de tuicã si rachiuri naturale – cantitãti medii lunare/persoanã), în valoare totalã de 6,29 lei, si a consumat 2,2 litri.

Doina Silistru, senator PSD: “Nu sunt de acord cu asa ceva!”

“Cred cã unii dintre parlamentarii din Parlament, fumãtori, s-au supãrat pe prevederile legii care le interzice fumatul în spatii publice, dar nu am auzit sã fie colegi care sã initieze un proiect anti-alcool. Ce cred, personal, despre o astfel de initiativã? Nu sunt de acord deloc cu ea, pentru ce mai sunt atunci restaurante, pub-uri sau cluburi? Te duci acolo si consumi o cantitate de alcool. Pânã si medicii recomandã dupã masã un pahar de vin. Alcoolul pe care îl bei te afecteazã pe tine, personal, organismul tãu, în timp ce fumatul îi afecteazã toti cei din jur. Nu sunt de acord cu o astfel de idee”, spune senatorul PSD de Vaslui, Doina Silistru.

Urmeazã sã fie interzise dansurile erotice în cluburi!

Un alt grup de parlamentari s-a pronuntat cã, dacã se vor interzice fumatul si bãutura, de ce sã nu se interzicã si sexul în spatiile publice, sau mãcar mimarea lui. Asadar, acestia pregãtesc un nou proiect de lege, potrivit cãruia, vor fi interzise dansatoarele erotice din cluburi, stripperii, animatoarele de pe platourile emisiunilor de divertisment si de ce nu, secventele continând nuditate explicitã sau scenele cu sex din filme, de asemenea, sã fie interzise. Urmeazã ca un esantion reprezentativ al societãtii civile sã se consfãtuiascã cu parlamentarii, din acesta vor face parte, desigur, Tudor Chirilã si Florin Chilian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.