spot_img
24.3 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

O femeie însãrcinatã a nãscut acasã, dupã ce ginecologul i-a refuzat internarea

- Advertisement -

Cadrele medicale de la sectia de Obstetricã-Ginecologie nu si-au învãtat lectia

INCREDIBIL…Un nou scandal a explodat în sectia de Obstetricã-Ginecologie a Spitalului Judetean de Urgentã, dupã mega- scadalul de anul trecut când doctoritele Botez si Andrei au fost arestate. Pe 5 ianuarie, la orele 18.00 o femeie însãrcinatã, de 37 de ani, din Brodoc ajunge la spital cu contractii. Sarcina era în 38 de sãptãmâni, iar contractiile erau destul de dese, dar medicul de gardã. Iuliana Apãvãloaie i-a fãcut un No-Spa si a trimis-o acasã. Femeia a plecat, dar în scurt timp, a nãscut acasã, la Brodoc, asistatã doar de sot, care a avut suficientã tãrie de caracter sã aducã pe lume o fetitã perfect sãnãtoasã de 3,5 kilograme. Când ambulanta a ajuns la fata locului totul se terminase cu bine. Asistentului nu i-a mai rãmas decât sã facã oficiile, tãind cordonul ombilical al bebelusului.

Situatie incredibilã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. O femeie însãrcinatã, în 38 de sãptãmâni s-a prezentat la medicul de gardã de la Sectia de Obstetricã-Ginecologie, Iuliana Apãvãloaie spunând cã are contractii si i s-a declansat nasterea. Aceasta, dând dovadã de o indolentã iesitã din comun i-a administrat un No-Spa si a trimis-o acasã. “Du-te acasã, cã nasti peste douã sãptãmâni” i-a spus medicul femeii de 37 de ani, care a fãcut cale întoarsã la Brodoc. Când a ajuns acasã contractiile s-au intensificat si a nãscut asistatã doar de sot. Povestea nasterii micutei este irealã. Pare incredibil, cã în secolul XXI, o femeie din suburbuia unui oras care este si resedintã de judet, naste acasã asistatã de sot. “M-a ajutat sotul mei sã nasc. A prins copilul de cap si l-a tras afarã. Dupã care am sunat la ambulantã si de acolo ne-au spus ce avem de fãcut. Am învelit bebelusul si am asteptat sã vinã echipajul de ambulantã” a povestit Betrice Alina I., directoarei Spitalului Judetean de Urgentã care deja a declansat o anchetã internã.

Mama nu depune plângere, dar conducerea spitalului s-a autosesizat

Mama si copilul sunt sãnãtosi. Fetitã are 3,5 kilograme si e în afara oricãrui pericol. Femeia nu vrea sã depunã reclamatie, e bucuroasã cã fetita este sãnãtoasã si vrea sã meargã cât mai repede acasã. Directoarea spitalului s-a dus personal la aceasta în salon si a încurajat-o sã facã plângere. I-a spus sã nu-i fie fricã, cã nu are de ce. Beatrice a refuzat categoric, spunând cã nu-i poartã picã doctoritei Apãvãloaie si e bucuroasã cã sotul nu s-a pierdut cu firea si a asistat-o la nastere ca o moasã profesionistã. Îi pare rãu cã cei de la ambulantã nu le-au permis sã-i taie buricul, fiindcã sotul merita acest lucru. “Noi ne-am autosesizat cu privire la acest incident din unitatea noastrã spitaliceascã si am dispus o anchetã internã, chiar dacã mãmica a refuzat sã facã plângere. Vom stabili vina persoanelor care au interferat cu acest caz si vom stabili sanctiunile care se impun. Nu sunt de acord cu comportamente superficiale din partea personalului nostru medical fatã de pacientii vulnerabili, mai ales femeile însãrcinate. Mi-as dori ca toti pacientii care sunt în astfel de situatii delicate sã vinã sã sesizeze conducerea spitalului, ca împreunã sã putem opri astfel de derapaje care nu fac cinste unei institutii ca a noastrã” a declarat revoltatã, Ana Rinder, care a aflat de aceastã poveste de la jurnalisti. Se pare cã sefa de la Obstetricã – Ginecologie, Smãrãndita Istrate a tratat la diverse aceastã situatie. Având în vedere mega-scandalul declansat anul trecut la aceastã sectie, e îngrijortãtor cã noua sefã de sectie a încercat sã bage sub pres mizeria, considerând cã acest incident major nu trebuie raportat mai departe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.