spot_img
spot_imgspot_img
19.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Tiganii care au pus un deget uman în carnea tocatã au scãpat basma curatã!!

- Advertisement -

DECIZIE INTERESANTÃ Politistii bârlãdeni au finalizat cercetãrile în dosarul penal al tiganilor din Bârlad, care pe 7 septembrie oripilau o tarã întreagã cu plângerea fãcutã. Dupã luni de zile de cercetãri “amãnuntite”, ieri a fost înaintat dosarul penal întocmit, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de … clasare a dosarului! Umitor, dar tiganii scapã basma curatã în acest scandal, pentru cã, în afarã de presã, nu s-au scandalizat alte autoritãti! Nici mãcar SC Safir n-a depus plângere si nici n-a arãtat politistilor (fie cã nici anchetatorii n-au cerut) vreun bilant al pierderilor cauzate de acest scandal. Tiganii s-au prezentat atunci la politie spunând cã au gãsit într-o pungã cu carne tocatã de pui de la SC Safir SRL Vaslui, un deget uman. Dupã ce s-a dovedit cã tiganii au mintit ordinar, degetul fiind al unei femei, gãsit la gunoi de tigani si “plantat” în punga cu carne tocatã de pui, politistii au demarat o anchetã penalã. Totul a fost în zadar, concluzia finalã a fost cã tiganii n-au sãvârsit nicio o faptã penalã!

Au trecut exact patru luni de la scandalul de proportii iscat de familia de rromi Epure, din Cotul Negru, din Bârlad, care pe 7 septembrie se prezenta la Politia Bârlad, cu o pungã cu carne tocatã de pui, având în ea un deget uman. Tiganii au reclamat cu surle si trâmbite, cu presã si tot tacâmul, cã au gãsit aceastã oribilitate într-o pungã cu carne tocatã de pui, produsã de SC Safir SRL Vaslui, luatã de la Cantina de Ajutor Social din Bârlad. Ieri, politistii bârlãdeni au înaintat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad concluziile anchetei fãcute. Solutia propusã de politistii bârlãdeni procurorului de caz este de .. clasare a dosarului. “Propunerea anchetatorilor în dosarul privind plângerea mincinoasã fãcutã de rromi este de clasare a dosarului, pentru cã din punctul de vedere al politistilor care au efectuat ancheta, nu s-a sãvârsit nicio faptã prevãzutã de legea penalã”, a precizat comisarul-sef Vasile Chelaru. Surprinzãtoare solutia anchetatorilor, deoarece tiganii au mintit ordinar, provocând un scandal mediatic si punând pe drumuri multe institutii ale statului, pentru a face verificãrile impuse de lege. Politia Bârlad a intrat, încã de pe 25 septembrie, în posesia rezultatului testului ADN al degetului “gãsit” de familia Epure. S-a dovedit cã apartine unei femei din Bârlad.

Mincinosi, santajisti … dar n-au fãcut nicio o faptã prevãzutã de legea penalã!

Acum noi nici nu mai stim ce sã întelegem de aici: tiganii nici n-au fost audiati, decât atunci când au fãcut plângerea, pe 7 septembrie, desi s-a dovedit cã au mintit! Au “stors” bani de jurnalisti si au precizat clar cã vor sã fie “despãgubiti” de firma “smecherului de la Vaslui, cu carnea de pui”, adicã de Safir. Mai pe româneste, tiganii pot face tot felul de tigãnii, pot sã-si batã joc de atâtea institutii ca Politia, ITM, DSVSA, DSP, Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Primãria Bârlad si Institutul de Medicinã Legalã (care a stabilit ADN-ul), care au cheltuit destul din banii contribuabililor sã verifice minciunile tigãnesti, iar Epurii mincinosi nu pãtesc nimic! Halal! Se pare cã informatia care circulã de zor prin mediile virtuale, cum cã în spatele tiganilor ar fi cineva care a vrut sã discrediteze firma Safir si nu a reusit, se doveste din ce în ce mai realã. Ca sã nu iasã la ivealã aceastã manevrã si sã fie ei cei discreditati, cei care au pus la cale ordinãria … sunt acum protejati de oamenii legii! Este foarte interesant ce decizie va lua procurorul de caz în acest dosar, pentru cã politistii au propus clasarea dosarului, dar procurorul s-ar putea sã nu fie de acord! Oare?

Vã reamintim cã la începutul lunii august, zeci de familii de rromi din Bârlad au primit pachete cu alimente pentru week-end de la Cantina de Ajutor Social. La fel a primit si familia lui Ion Epure, care a pus în frigider cinci pungi de carne tocatã cu eticheta firmei Safir. La un moment dat, cineva din familia Epure a sustinut cã a decis sã pregãteascã mâncare, asa cã au fost dezghetate pungile cu carne si s-a apucat sã frãmânte carnea. Rromii din Bârlad au spus cã, în timp ce era amestecatã carnea, a fost gãsitã o bucatã de deget în lighean, o falangã cu tot cu unghie. Au anuntat Politia, Primãria si s-au gândit sã cheme si presa. Asa se face cã la casa familiei Epure au bãtut reporterii. Acestia au încercat sã-i facã pe rromi sã vorbeascã, dar tiganii au cerut bani reporterilor. “Au venit de la ziar si ne-au dat 500 de lei”, a spus unul din rromi, ceea ce demonstreazã de la început cã acestia erau pusi pe santaj. Tupeisti, acestia au cerut bani si de la reporterii de la Vremea Nouã, demonstrând cã, pentru câtiva lei, ar vinde pe oricine si ar spune orice minciunã posibilã. De la izbucnirea scandalului, la abatorul si liniile de productie ale firmei Safir a fost mare agitatie, dar nu s-a gãsit nimic. Au venit echipe de la ITM, de la Directia Sanitar-Veterinarã, de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Politie. Firma Safir a fost scoasã din cauzã dupã ce toate aceste institutii au confirmat cã nu a fost posibil ca degetul sã ajungã în punga ambalatã de la muncitorii de acolo. Si totusi, chiar dacã a suferit pierderi mari, asa cum se vehiculeazã, firma Safir din Vaslui n-a depus la politie nicio plângere!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.