spot_img
19.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Destin crunt: a ars de viu în propria locuintã!

- Advertisement -

TRAGEDIE…Moarte cumplitã pentru un bãrbat de 65 de ani din localitatea vasluianã Puscasi. Omul a ars de viu, dupã ce un incendiu violent i-a cuprins locuinta. Flãcãrile au fost observate cu întârziere de un localnic care trecea prin zonã, casa fiind izolatã, la doi kilometri de sat. Acesta a alertat vecinii, dar si autoritãtile. Misiunea a fost extrem de dificilã, pompierii, echipajul medical, dar si politistii au fost nevoiti sã meargã pe jos, pentru cã drumul nu era practicabil. Mai mult, în zonã nu era nicio fântânã, iar incendiul a fost stins cu lopetile si cu zãpada din jur. Camera în care locuia bãrbatul era ticsitã cu lemne, pe care le primise ca ajutor de la primãrie. Locuinta a ars ca o tortã, iar omul a fost gãsit carbonizat, lângã sobã.

Bãrbatul de 65 de ani locuia singur, într-o casã sãrãcãcioasã, la doi kilometri de sat. Tocmai primise ajutor de la primãrie, lemne, pentru a se încãlzi în zilele geroase. De fricã sã nu i le fure cineva, omul le-a bãgat în casã, în camera unde stãtea. Acest fapt i-a fost fatal. Casa i-a fost cuprinsã de flãcãri si a ars ca o tortã. Fumul gros a fost sesizat cu întârziere de un localnic, care trecea prn zonã. Omul a deschis usa si flãcãri uriase au iesit din interior. Victima zãcea pe jos lângã sobã, cel mai probabil a încercat sã iasã, dar nu a mai reusit si s-a prãbusit la pãmânt. Localnicul a încercat sã îl scoatã, dar nu a reusit, existând pericolul ca si el sã fie cuprins de flãcãri. “Când am deschis usa sã vãd ce se întâmplã, au iesit flãcãri mari. Nu am putut sã îl scot. Era foc si fum. Nu mai era în viatã, ardea, iar camera era plinã de lemne”, a declarat vecinul bãtrânului care a chemat în ajutor sãtenii si a sunat imediat la 112.

Misiune dificilã: echipele de salavatori au mers pe jos si au stins focul cu zãpadã

Pompierii, echipajul medical si politistii au mers pe jos doi km, drumul nefiind practicabil, din cauza zãpezii. Misiunea a fost una extrem de dificilã, pentru cã în zonã nu exista nici o fântânã. Pompierii au fost nevoiti sã recurgã la improvizatii, ajutati de lopeti, au reusit sã stingã focul cu zãpadã. “Cetãteanul de 65 de ani locuia izolat de ultima casã de sat. A decedat din cauza scânteilor cãzute pe materialele combustibile. Pompierii au avut misiune dificilã, drumul fiind greu accesibil. Au venit pe jos, au intervenit cu lopeti, materialele din dotare, s-a încercat stingerea incendiului inclusiv cu zãpadã. Era foarte mult material combustibil, în camerã, am înteles cã primise de la primãrie lemne pentru iarnã si ca sã nu i se fure le-a pus în camera unde dormea”, a declarat Cristian Benchea de la IJSU Vaslui . Cel mai probabil, bãrbatul a încercat sã iasã din locuintã, dar s-a prãbusit, doborât de fumul gros. Omul a ars de viu, locuinta sa fiind plinã de lemne, nu a avut practic nicio sansã. Medicul sosit la fata locului nu a putut decât sã constate decesul. “Din pãcate, persoana am gãsit-o carbonizatã. Nu puteam face nimic, avea lemne în casã, era o singurã încãpere, totul a ars ca o tortã. L-am gãsit carbonizat lângã sobã. Nimic nu mai era de fãcut”, a declarat medicul Gabi Olaru, prezent la interventie. Politistii au demarat o anchetã în acest caz, iar trupul victimei a fost ridicat pentru necropsie. Bãrbatul nu are familie, locuia singur, asa cã sãtenii si autoritãtile locale se vor ocupa de înmormântare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.