spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Primarii PSD de la Vaslui protesteazã: Dragnea boicoteazã alegerile locale!

- Advertisement -

ITE ÎNCURCATE….Scandal în organizatia PSD Vaslui, dupã ce Liviu Dragnea a anuntat cã doreste sã boicoteze alegerile locale, anuntând cã primarii social-democrati nu se vor înscrie la alegerile locale pentru a protesta astfel împotriva intentiei Guvernului de a legifera alegerile în douã tururi de scrutin. PSD are cel mai mare numãr de primari la nivel de judet, 66, din cele 86 de mandate, astfel cã declaratia lui Dragnea a stârnit o mare nemultumire în judetul Vaslui. “Cum vine asta, dupã patru ani în care am urmat politica PSD, în care am fost alãturi de cei necãjiti, acum vine Dragnea si îmi spune cã nu trebuie sã mã înscriu în campanie electoralã? Nu sunt de acord cu ideile lui Dragnea, nu boicotez nimic”, a spus un primar din zona Vasluiului. Asearã, presedintele PSD a declarat cã modificarea legii alegerilor locale nu este sustinutã nici de UNPR, ALDE sau UDMR, motiv pentru care nu crede cã premierul Dacian Ciolos se mai poate gândi la initierea unei Ordonante de Urgentã sau a unui proiect de lege pentru alegeri locale în douã tururi de scrutin.

“PSD, UNPR, ALDE Si UDMR au anuntat cã nu sunt de acord cu modificarea legii privind alegerile locale, iar în aceste conditii nu stiu dacã domnul prim-ministru Dacian Ciolos se mai poate gândi cã mai are rost sã initieze, în vreun fel sau altul, ordonantã sau proiect de lege, în conditiile în care o largã majoritate din Parlament nu sustine aceastã idee. Pozitia noastrã a fost, este si rãmâne fermã în acest caz, pentru cã nu suntem de acord sã aparã acest precedent foarte periculos”, a spus, seara trecutã, Liviu Dragnea, dupã ce declaratiile sale din ultimele zile au nemultumit cei 66 de primari PSD din judetul Vaslui. Supãrat cã premierul Ciolos vrea sã propunã alegeri în douã tururi de scrutin, liderul social-democratilor a spus cã social-democratii nu vor participa la alegerile locale dacã se va reveni la alegerea primarilor în douã tururi de scrutin, variantã sustinutã de liberali, principalii sustinãtori ai acestei variante. De altfel, premierul Dacian Ciolos vrea sã discute cu partidele parlamentare. “Dacã îsi permit ca cel mai mare partid sã nu participe la alegeri în semn de protest fatã de aceastã intentie abuzivã, le dorim succes. Am informat si oficialii de la Parlamentul European despre intentia PNL si a guvernului si despre intentia noastrã. Atâta timp cât legea rãmâne în varianta adoptatã primãvara trecutã, cu un singur tur, PSD se pregãteste de alegeri”, a spus Dragnea. De asemenea, Liviu Dragnea spune cã partidul ar putea colabora cu ALDE si UNPR, însã nu în baza unui protocol general. Partidul lui Geoanã, PSRO, care încã nu are filialã la Vaslui, anuntã cã Dragnea îsi va schimba pozitia. “Încearcã sã-l tinã pe primul ministru prizonierul promisiunii fãcute în schimbul votului de la învestiturã si a unei iluzorii sustineri în Parlament. Asa se întâmplã când te faci frate cu dracul ca sã treci puntea: vine înapoi si îti cere taxã de trecere”, a spus Geoanã. “PSD vrea ca alegerile locale sã se desfãsoare într-un singur tur, acoperind cu mesaje demagogice si afirmatii mincinoase un principiu esential în orice democratie: majoritatea trebuie sã decidã, nu o minoritate. Încã nu este prea târziu pentru a corecta, prin mijloace democratice, aceastã anomalie”, spune deputatul Florin Ciurariu, copresedintele PNL Vaslui.

Progresistii din judetul Vaslui merg alãturi de Buzatu

Desi UNPR a anuntat cã va rupe acordul cu PSD în Parlament si îsi va forma propriile grupuri în Senat si Camera Deputatilor, asearã, social-democratii au spus cã vor continua colaborarea cu formatiunea lui Gabriel Oprea. Asta înseamnã cã cei doi primari UNPR din judetul Vaslui vor fi sustinuti de social-democratii lui Buzatu. Seful PSD pare sã detinã suprematia în judet, cu 66 de primari, peste 550 de consilieri locali, 58 de viceprimari si majoritatea asiguratã în Consiliul Judetean. Alegerile într-un singur tur i-ar favoriza în mod direct pe cei 66 de primari PSD, iar acestia pot câstiga comunele, orasele si municipiile din primul tur. Ori, douã tururi de scrutin poate fi sansa unora dintre liderii Opozitiei, din mediul rural, în special, pentru a ajunge la putere. Sunt si câteva comune, precum Gârceni, Puscasi sau Arsura, unde primarii actuali au anuntat cã nu mai candideazã pentru un nou mandat, însã rãmâne de vãzut dacã lucrurile vor merge în aceastã directie.

PSD si UNPR fuzioneazã?, se întreabã membrii PSD de la Vaslui

Social-democratii vor fuziona cu UNPR, se anuntã la Bucuresti. “În sesiunea care urmeazã, PSD si UNPR vor rãmâne parteneri în continuare, doar cã vom functiona, tehnic vorbind, cu grupuri UNPR. Dupã fuziunea cu PPDD si venirea altor colegi, numãrul parlamentarilor nostri a crescut. Suntem 21 la Senat si 42 la Camera Deputatilor”, anuntã un parlamentar al Uniunii Nationale pentru Progresul României. Liviu Dragnea a spus cã o eventualã colaborare cu UNPR si cu ALDE la alegerile parlamentare de la sfârsitul acestui an va fi discutatã numai dupã alegerile locale. Ori, sunt deja unele discutii despre pozitiile pe care cei doi parlamentari UNPR din judetul Vaslui, Sergiu Vizitiu si Tudor Ciuhodaru, le vor ocupa în viitoarele liste de candidati ale aliantei dintre social-democrati si progresisti, însã discutiile nu sunt definitivate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.