spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Klaus Iohannis, de Ziua Luptei împotriva Cancerului: E nevoie de o finanţare adecvată a sistemului pentru combaterea lui

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, joi, un mesaj pe Facebook, cu oczia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, potrivit căruia în România sunt peste 80.000 de cazuri nou diagnosticate și mai mult de 50.000 de decese în fiecare an din cauza acestei boli. Şeful statului a precizat că această stare trebuie combătută, „printr-o finanțare adecvată a sistemului și o mai bună organizare”.

Şeful statului a mai menţionat că România se alătură campaniei demarate de Uniunea Internaţională pentru Controlul Cancerului, având ca scop „reducerea numărul de îmbolnăviri, tratarea cu succes și creșterea calității vieții a cât mai multor pacienți”.

„Astăzi marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, boala nemiloasă care curmă milioane de vieți pe întreaga planetă. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezintă principala cauză de îmbolnăvire și a doua cauză de deces, iar în România sunt peste 80.000 de cazuri nou diagnosticate și mai mult de 50.000 de decese în fiecare an.Această stare de fapt trebuie combătută, în primul rând, printr-o finanțare adecvată a sistemului și o mai bună organizare. Depistarea precoce şi tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un număr semnificativ de bolnavi. România se alătură campaniei demarate de Uniunea Internaţională pentru Controlul Cancerului, ale cărei principale scopuri sunt reducerea numărul de îmbolnăviri, tratarea cu succes și creșterea calității vieții a cât mai multor pacienți”, a scris Klaus Iohannis, joi, pe pagina sa de Facebook.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-de-ziua-luptei-impotriva-cancerului_272193.html#ixzz3zC4fJkuD

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.