spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Un fost şef de tură şi un vameş de la Siret, acuzaţi că luau şpagă pentru a facilita contrabanda

- Advertisement -

Un fost poliţist de frontieră şi un fost lucrător vamal din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Subcomisarul George Ioan Călinescu, fost şef de tură la PTF Siret, este acuzat de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, respectiv patru acte de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în formă continuată. La rândul său, vameşul Dumitru Nicolăică este acuzat de o faptă de luare de mită.
„În perioada februarie 2008 – iulie 2008, inculpatul Călinescu George Ioan, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară şi şef tură de serviciu la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, a pretins şi primit în scop de de la doi martori denunţători, care în perioada de referinţă au tranzitat prin PTF Siret cu bunuri accizabile, suma de 1.500 de lei precum şi bunuri (motorină) în valoare de 1.000 de lei, cu scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la constatarea de infracţiuni şi contravenţii în zona de competenţă”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Motorină, whisky şi bani

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-02-06/Un-fost-sef-de-tura-si-un-vames-de-la-Siret-acuzati-ca-luau-spaga-pentru-a-facilita-contrabanda

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.