spot_img
27.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Doi hoti au dat lovitura la Altex într-un minut si jumãtate

- Advertisement -

S-a dezlegat misterul

INCREDIBIL…..Doi hoti profesionisti au pus capac politistilor vasluieni, în cazul jafului de la magazinul Altex. În 90 de secunde acestia au reusit sã sustragã 150 de telefoane performante si sã punã pe jar întreaga politie. În urma vizionãrii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, montate în zonã, s-a stabilit cã doar douã persoane au intrat în magazin si au dat lovitura. Cei doi hoti au actionat ca la carte, sfidând orice regulã în materie de furt. Au intrat direct în parcare, cu cagule pe fatã si mãnusi pe mâini si au pãtruns în magazin, exact prin fatã, pe o usã de evacuare în caz de incendiu. Au avut grijã înainte sã taie cablurile de la alarmã si de la camerele de supraveghere montate în exterior. Au fortat usa cu un obiect dur si au mers direct la vitrinele unde erau expuse telefoanele. Au spart vitrinele cu acelasi obiect dur si au luat tot ce le-a cãzut în mânã: telefoane Samsung si Iphohe 4,5 si 6. Totul în valoare de 130.000 lei. Abia când au fãcut zob vitrinele s-a declansat alarma, direct la firma care asigurã protectia si paza magazinului. Pânã au ajuns reprezentantii firmei de pazã la fata locului, hotii s-au fãcut nevãzuti!

Detalii incredibile ies la ivealã, în cazul jafului de la magazinul Altex. Politistii au vizionat împreunã cu angajatii magazinului, de nenumãrate ori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonã. Cu totii au observat cu stupoare, cã jaful a fost comis doar de douã persoane în numai un minut si jumãtate. Practic, vorbim despre cel mai scurt jaf din istoria Vasluiului. Hotii au reusit, într-un timp record, sã fure toate telefoanele mobile din vitrinã. Magazinul tocmai se aprovizionase cu marfã, iar hotii au luat cele mai performante aparate: Samsung si Iphohe 4,5 si 6. Au actionat ca niste profesionisti, stiau toate detaliile si au avut un plan foarte bine pus la punct. Jaful a avut loc la ora 3.00 dimineatã. Hotii, cu cagule pe fatã si mãnusi pentru a nu lãsa amprente, au tãiat firele de la camerele de supraveghere, dar si de la alarma magazinului. Au intrat prin fatã, fãrã nicio jenã. Au fortat o usã de evacuare în caz de incendiu si s-au dus direct la vitrinele cu telefoane scumpe. Cu acelasi obiect dur cu care au spart usa, au distrus vitrinele si au curãtat rafturile într-un timp record. Abia atunci s-a declansat alarma, la firma de pazã. Echipa de la firma de pazã a ajuns dupã opt minute si nu a putut decât sã constate jaful. Hotii au avut timp berechet sã se facã nevãzuti. Conform protocolului, firma de pazã trebuia sã ajungã acolo în patru minute, dar chiar si asa se pare cã nu ar mai fi gãsit pe nimeni. Hotii stiau exact toate aceste detalii si au actionat ca la carte. Nu este singurul magazin Altex din zonã jefuit. La Iasi, în decembrie anul trecut, o echipã de „profesionisti” a intrat în complexul ERA prin tavan, dupã ce hotii au decupat plãcile de metal. Au coborât pe frânghii si au sustras marfã de 500.000 lei, de la magazinul Altex din incinta complexului. Au furat telefoane de ultimã generatie, tablete si laptop-uri.

Angajatii sunt scosi din ecuatia furtului

Se pare cã angajatii sunt scosi din cercul suspectilor. S-au vizionat înregistrãrile si s-a vãzut cum înainte de a închide magazinul, angajatii au asigurat totul cum trebuie, armând inclusiv dispozitivul de securitate. Chiar si usa prin care au intrat hotii a fost securizatã asa cum prevãd procedurile. Hotii au vizat doar telefoanele mobile. În magazin era si o sumã de bani importantã în seif, însã cei doi nu si-au pierdut timpul. Probabil stiau cã nu au timp sã spargã si casa de bani. Dupã inventar s-a constatat cã au furat numai telefoane de ultimã generatie în valoare totalã de 130.000 lei.

Ce spune Politia

Mai multe echipe de politisti au ridicat probe de la cel mai scurt jaf din istoria Vasluiului. Au discutat inclusiv cu paznicii de la magazinul Kaufland, fiindcã Altex functioneazã în incinta acestui complex. Iatã declaratia oficialã a Politiei: “În jurul orei 3.00, un agent al unei societãti de protectie si pazã a sesizat la 112 cã un magazin care comercializeazã aparaturã electrocasnicã a fost spart. Din primele estimãri ale reprezentantilor magazinului, au fost sustrase mai multe telefoane mobile, numãrul exact al produselor sustrase urmând a fi stabilit în urma unui inventar. Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale efectueazã cercetãri existând si un cerc de suspecti”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.