spot_img
24.3 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Copil sechestrat de doi indivizi care cãutau milioane de euro în vila lui Oltei

- Advertisement -

Aceasta este locuinta Rodicãi Oltei, cãlcatã, vineri, de doi bãrbati mascati.

INCREDIBIL … Jaf sau atac în stil mafion?! Locuinta directoarei Rodica Oltei de la firma care a preluat o parte din afacerile lui Adrian Porumboiu a fost luatã cu asalt de doi indivizi mascati. În locuintã era doar copilul de 14 ani care a fost legat si închis într-o camerã. Cei doi indivizi au rãscolit întreaga casã pret de trei ore, dar nu au luat nimic de valoare. Ne referim la bani, bijuterii sau alte bunuri. La misto, au luat 25 de lei aflati într-o bombonierã. E posibil sã fi cãutat ceva mai valoros, vreun document sau parole la conturi secrete, dar proprietarii au declarat politistilor cã nu lipseste nimic. Copilul de fricã a rãmas în camerã pânã când au venit pãrintii de la serviciu, în jurul orei 16.00, desi încãperea nu a fost încuiatã. Bãiatul nu a fost lovit si nici maltratat psihic. Politistii confirmã întreaga poveste si spun cã deja au un cerc de suspecti si încercã prinderea fãptasilor. Se bazeazã pe faptul cã telefonul luat de la copil în timp ce era imobilizat mai este în posesia acestora. Culmea, cei doi indivizi au fost observati de un vecin, dupã ce au iesit din vilã, dar nu a alertat pe nimeni, pentru cã a crezut cã sunt, atentie, procurori DNA. Fratele Rodicãi Oltei spulberã si ipoteza cum cã cei doi vorbeau ruseste. Acesta crede cã au fãcut intentionat acest lucru, tocmai pentru a pune pe anchetatori pe o pistã falsã. Acesta mai crede cã cei care au intrat în fortã în locuinta surorii sale cãutau milioane de euro. Dar nu au gãsit nimic. Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui.

Clipe de cosmar în familia directorului firmei care a preluat o parte din afacerile lui Adrian Porumboiu (fabrica de ulei si o parte din Comcereal), Rodica Oltei, dupã ce, vineri dimineatã, dupã ora 9.30, doi bãrbati mascati au intrat în vila acesteia, situatã în cartierul rezidential de la intrarea în Muntenii de Jos. Dupã ce femeia a plecat de acasã, indivizii au intrat în locuintã si au început sã cotrobãiascã printre lucruri. Pânã la acest moment nu se stie ce cãutau cei doi indivizi, însã cert este cã acestia au petrecut trei ore în casa lui Oltei si dupã declaratiile oficiale ale politistilor din locuintã, nu lipseste nimic. La un moment dat, au fost surprinsi de bãiatul familiei Oltei, un minor de 14 ani, care, cel mai probabil cã, la momentul în care indivizii au intrat în casã, dormea în camera sa. Asa se explicã de ce hotii nu l-au anihilat din primul moment. Pentru ei a fost o surprizã sã gãseascã pe cineva în locuintã. Se asteptau ca acesta sã fie la scoalã, nestiind cã elevii sunt în vacantã. Indivizii mascati l-au imobilizat, legându-i cu o bandã picioarele si mâinile si apoi l-au închis într-o camerã. Copilul a fost foarte speriat si de aceea nu a tipat si nici nu a încercat sã fugã din camerã. Putea sã o facã mai ales cã usa nu a fost închisã cu cheia, iar în aceiasi curte locuieste si unchiul acestuia. De abia dupã amiazã a fost gãsit de mama sa care a ajuns acasã. Este un copil sensibil cu rezultate exceptionale la scoalã, elev în clasa a VIII-a.

Casa a fost rãscolitã trei ore, indivizii au fost observati de un vecin

Incredibil, dar un vecin i-a vãzut pe cei doi indivizi când au plecat din vila lui Oltei. Prezenta acestora i s-a pãrut suspectã, dar a crezut cã sunt procurori de la DNA. “Erau îmbrãcati bine, semãnau cu niste anchetatori. Am crezut cã fac vreo perchezitie ceva, mai ales cã unul dintre ei, avea o mapã sub brat. Putea fi si un laptop mai subtire. Mi-au atras atentia, fireste, dar nu am crezut cã cei doi sunt infractori periculosi care au sechestrat un copil. Erau înalti, stilati si calmi. Nu prea le mai tin minte fetele. Nu stiu dacã i-as mai recunoaste, dacã as vedea pozele lor” a spus acesta speriat de situatia în sine. Acesta a confirmat cã întâlnirea cu suspectii a fost la 12, 30, iar în acea dimineatã nu a fost cine stie ce agitatie pe stradã. Cartierul e situat chiar la intrarea în Muntenii de Jos. E consideratã zona rezidentialã a orasului. Aici au case oameni importanti, cum ar fi primarul Vasile Pavãl, seful de la serviciul secret la Politiei, fostul “2.15”, fosti si actuali politisti, seful de la Serviciul Economic de la CJ si oameni de afaceri. Dacã e sã luãm în calcul declaratia vecinului, indivizii mascati au stat în vila lui Oltei circa trei ore. Fiindcã indivizii au intrat în casã imediat dupã ce directoarea a plecat la serviciu, în jurul orei 12,30.

Hoti cinstiti sau acestia cãutau ceva mai de valoare, vreun document misterios sau parole de la conturi secrete

Hotii au rãscolit temeinic toatã casa. Au cãutat peste tot, însã nu au luat nimic. Se pare cã familia Oltei avea în casã o sumã destul de mare de bani pe care urma sã o ducã în zilele ce urmeazã la bancã, dar care nu a fost furatã. Ori nu a fost gãsi de acestia (greu de crezut), ori pur si simplu nu i-a interesat. Cicã ar fi fost în buzunarul unei haine si era o sumã cu multe zerouri. Indivizii au cãutat în calculatoare, au rãsturnat biblioteca, au luat la mânã toate hârtiile. În casã erau lucruri de valoare. Pe lângã bijuterii, erau si lucruri de artã foarte valoroase, dar indivizii nu s-au atins de nimic. Au luat, la misto, niste mãruntis dintr-o bombonierã, circa 25 de lei. Se pune întrebarea legitimã: ce cãutau? Fiindcã dacã erau niste hoti, fie ei si profesionisti, si dacã nu au gãsit banii scontati, probabil au fi furat lucrurile de valoare din casã. Bijuterii sau alte obiecte. Si politistii au confirmat oficial cã din casã nu lipsea nimic, desi initial s-a crezut cã lipseste un laptop, care ulterior a fost gãsit printre lucrurile rãvãsite.

Cine este Rodica Oltei?

Rodica Oltei a lucrat la firmele lui Porumboiu. A fost contabilul si administratorul firmei Racova-Com-Agro-Pan, iar dupã ce omul de afaceri a vândut o parte din firmele sale aceasta a fost numitã de noii investitorui, directorul general al companiei. Imediat dupã ce Rodica Oltei si-a gãsit casa rãvãsitã si copilul legat, reprezentatul investitorilor care stã la Vaslui a venit sã o sustinã. Sotul Rodicai Oltei este inginer si lucreazã la Gaz-Est. Nu detine o functie importantã. În curtea directoarei, locuieste si Sorin Miron fratele acesteia. Acesta are o versiune despre incidentul din vila sotiei sale.

Versiunea fratelui Rodicãi Oltei, Sorin Miron

De celaltã parte, fratele Rodicãi Oltei, Sorin Miron spune cã hotii au crezut cã vor gãsi în locuinta surorii sale câteva milioane de euro. Mai mult a risipit si misterul cã indivizii vorbeau în limba rusã. De pe surse s-a zvonit cã la audieri, copilul ar fi spus politistilor cã i-a auzit pe cei doi vorbind ruseste. “Din ceea ce am discutat cu vecinii pot spune cã locuinta a fost filatã douã-trei nopti la rând dintr-o casã de alãturi, în constructie si unde nu locuieste nimeni. Câinii unui vecin i-au simtit si au lãtrat la ei pe timpul noptii. Cred cã au venit dupã bani crezând cã vor gãsi, în locuintã, milioane de euro. Nu a fost asa si au plecat cu mâna goalã. S-au purtat frumos si cu copilul. L-au legat de picioare si l-au închis în camerã. În schimb, au furat un telefon usor de depistat (un iphone – n.r.) si prinderea hotilor ar trebui sã fie doar o chestiune de timp”, a povestit fratele Rodicãi Oltei. Acesta recunoaste cã minorul a declarat polititilor cã cei doi ar fi vorbit în limba rusã dar nu crede cã cei doi nu ar fi cetãteni români. “Nimeni nu stie dacã chiar vorbeau ruseste sau inventau cuvinte în limba slavã pentru a duce pe o pistã falsã anchetatori. Dupã pãrerea mea au demonstrat cã nu sunt profesionisti atunci când au luat telefonul, un dispozitiv usor de depsitat de cãtre politisti”, a mai spus acesta.

Politia a actionat cu amatorism în acest caz

Politistii au declarat cã deja au un cerc de suspecti. Însã e greu de crezut acest lucru. Pânã acum nu au transmis nici un comunicat ofical despre acest caz, desi în Vaslui s-a instalat panica. Când un copil este sechestrat ore în sir, într-un cartier destul de circulat ziua în amiaza mare, e normal ca oamenii sã fie panicati. Politia ar fi  trebuit sa emitã un comunicat, mai ales cã nu a fost singurul eveniment din acest sfârsit de sãptãmânã. Mai mult, dupã ce politia s-a agitat toatã ziua de vineri, fãcând filtre si verificãri, la câteva ore este spart magazinul Altex. Cum e posibil acest lucru, cu toatã Politia în stradã. Singurul fir pe care Politia îl are la acest moment, este telefonul pe care cei doi indivizi l-au luat de la copil. Este vorba de un i-phone 6 si politistii sperã cã acesta este la unul dintre hoti si cã pot sã-i depisteze pozitia dupã seria de imei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.