spot_img
spot_imgspot_img
17.5 C
Vaslui
24-mai-2024

Bãtãlia pe bugetul local al comunei Banca (foto)

- Advertisement -

RÃZBOI PE NERVII OAMENILOR… Consilierii locali ai PSD din cadrul CL Banca au reusit ieri sã voteze, în sfârsit, bugetul local pentru anul acesta, dupã ce s-au “jucat” de-a sedinta de CL aproape o sãptãmânã. Bugetul a fost aprobat într-o variantã nouã, cea propusã de consilierii PSD, care sunt 11 din cei 14 care formeazã CL Banca. Primarul Vasile Vînãtoru a fost de acord cu tot ce au propus consilierii si au votat, din dorinta de a avea buget la dispozitie, deoarece Primãria nu mai putea functiona. Rãzboiul politic din CL Banca se ascute, deoarece anul acesta se alege primarul, iar la aceastã functie sperã sã ajungã multi dintre actualii consilieri locali!

Anul electoral este abia la început, campania electoralã încã n-a început oficial, dar luptele politice si datul la “gioale” actualilor primari, care conduc comunele si orasele vasluiene, este sport national la noi în judet. În comuna Banca, ieri, la sedinta extraordinarã a Consiliului Local din aceastã comunã. Primarul Vasile Vînãtoru (fost PDL, actualmente PSD – cu ordonanta 55, a traseistilor) a pus în discutia CL Banca, încã de pe 11 februarie, bugetul local din acest an, în valoare de aproape 7 000 000 de lei. Cum primarul Vînãtoru a trecut de la PNL la PSD în noiembrie 2015, cu încã 9 consilieri locali, acum acest CL are 11 consilieri PSD! Dar, Vasile Vînãtoru s-a “sucit” când a vãzut cã nu-i de el la PSD, a înfruntat staff-ul pesedist din judet si, astfel, a rãmas singur sã se lupte cu 11 consilieri ostili, în frunte cu viceprimarul Mihai Surigiu, presedintele PSD Banca. Ei bine, cei 11 consilieri PSD si-au propus ca anul acesta sã-l lase pe primarul Vasile Vînãtoru fãrã buget local, nedorind sã participe la discutiile despre buget, la întrunirea comisiilor de specialitate, pentru a discuta si a aproba bugetul local. Mai mult, dacã pe 11 februarie ei au motivat faptul cã nu au avut proiectele de hotãrâre la mapã si au refuzat sã discute bugetul, pe data de 15 februarie, la sedinta de îndatã, s-au ridicat si au plecat, exact când trebuia sã fie discutat punctul de pe ordinea de zi care prevedea aprobarea bugetului. Si s-au dus la un bar în apropierea Primãriei, unde râdeau si se felicitau cã l-au lãsat pe Vînãtoru fãrã buget!

Noroc de presã, cã si-au fãcut datoria si consilierii PSD!

Primarul comunei Banca a convocat, ieri, o sedintã de îndatã, dar a fãcut apel pe o retea de socializare sã vinã locuitorii comunei la sedintã si dacã se poate si presa localã. “Referitor la persoanele cu dizabilitãti (cei cu indemnizatii), vreau sã vã rog ca la sedinta urmãtoare de Consiliu Local, care va avea loc marti, 16 februarie, ora 9.30, sa fiti prezenti cu totii. Pânã în prezent am fãcut deja douã sedinte cu aprobarea bugetului pe 2016, dar unii consilieri nu înteleg cã, dacã nu voteazã nu-si vor primi banii însotitorii persoanelor cu handicap, profesorii, salariatii primãriei etc. Am înteles cã vor sã înfrâneze investitiile, dar ei nu realizeazã cã blocheazã activitatea primãriei si, implicit, a scolii. La ora actualã nu mai putem face cheltuieli decât din ceea ce încasãm. Restul de bani sunt, dar ei nu vor sã voteze. Dacã marti trece bugetul, se deblocheazã activitatea, iar pe 6 martie persoanele cu handicap îsi vor primi toti banii restanti plus o recalculare din urmã la un procent de 25%. Ei sunt în slujba noastrã, nu noi în slujba lor, dar……unde nu-i cap, vai de picioare.”, a scris pe reteaua de socializare primarul Vînãtoru. Ieri, la sedintã, sala era plinã, plus presa localã, solicitatã si ea sã vadã cum este blocatã activitatea unei comune. Când consilierii PSD au vãzut cã s-au trezit pe cap cu ziaristi si cu persoanele cu handicap, a cãror indemnizatie întârzia pentru cã nu era aprobat bugetul, s-au pus pe treabã! Mielusei, nu alta! Au luat la puricat bugetul local, capitol cu capitol, au mutat bani de la un capitol la altul, în functie de nevoi, s-au axat în principal pe lucrãri de drumuri, modernizãri si reparatii, într-un cuvânt si-au fãcut treaba. Dupã câteva ore de discutii, bugetul local pentru acest an al comunei Banca a fost aprobat! Toti cei 14 consilieri locali au fost de acord, astfel cã s-a deblocat criza în care se aflau salariatii Primãriei Banca. “Sincer, sunt multumit cã a trecut proiectul cu bugetul pe acest an. Nu mai puteam functiona fãrã buget, doar cu 12% din bugetul pe anul trecut, aveam restante mari la plata indemnizatiilor pentru persoanele cu handicap, a salariatilor care sunt însotitori ai persoanelor cu handicap, la salariile functionarilor. Mãcar în ceasul al 12-lea si-au dat seama cã o comunã nu poate functiona fãrã buget. Si faptul cã a fost prezentã presa localã a fost de mare impact, nu si-au mai permis sã se joace de-a sedinta de consiliu”, a spus primarul Vasile Vînãtoru. Noi ne bucurãm cã a ajuns presa localã un fel de bau-bau pentru cei care nu îsi fac datoria de alesi, si asteptãm sã mai “speriem” si alti alesi care derapeazã de la respectarea celor care i-au trimis sã-i reprezinte prin orice fel de for, fie el Consiliu Local, Judetean sau Parlament!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.