spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ministrul Justitiei, în vizitã “de lucru” la Vaslui

- Advertisement -

MUSAFIR…Pentru câteva ore, ministrul Justitiei din România, Alexandra Raluca Prunã, a vizitat Penitenciarul Vaslui si Serviciul de Probatiune de pe lângã Tribunalul Vaslui. A declarat presei cã a vrut sã vadã cu ochii ei ce se întâmplã în teritoriu si a fost multumitã de cum aratã clãdirea Tribunalului. În penitenciar, ministrul a dorit sã vadã conditiile în care îsi executã pedeapsa cei care stau dupã gratii, arãtând cã acestia “meritã sã-si execute pedeapsa într-un mod demn, finalitatea fiind sã-i întoarcem în societate, nu sã fie pierduti pentru aceasta”, a afirmat Raluca Prunã.

Sosit încã de luni seara, ministrul Justitiei din România, Raluca Prunã, a reusit sã facã impresie încã de cum a pus piciorul în Vaslui. Masina cu care aceasta a sosit la Vaslui a nimerit, prima datã, pe trotuar, pânã când a reusit sã intre si în parcarea hotelului la care a stat cazatã. Apoi, dis de dimineatã, înainte de a pleca în vizitele propuse, Raluca Prunã a fãcut mai multe fotografii în Piata Civicã. În ambele vizite, Ministrul Prunã a discutat cu conducerea Serviciului de Probatiune a Tribunalului si a Penitenciarul Vaslui, despre problemele sistemului. „De când mi-am preluat mandatul, am spus public faptul cã am avut ocazia între 2000 si 2004, când se fãceau negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeanã, sã vizitez toate penitenciarele din România, iar conditiile erau si mai grave atunci decât sunt acum. Conditiile din penitenciare nu sunt o problemã nouã în România”, a declarat ministrul Raluca Prunã. Despre faptul cã anumiti politicieni au ajuns sã se plângã de conditiile de detentie dupã ce au ajuns în spatele gratiilor, Raluca Prunã a precizat cã „problema conditiilor din penitenciare nu este una nouã în România”. „Avem multe hotãrâri ale CEDO, care condamnã România pentru conditii precare de detentie. A trecut prin Guvern un memorandum acum trei sãptãmâni, prin care noi am cerut CEDO sã amâne luarea unei decizii pilot si pentru acest lucru trebuie sã venim cu un plan de mãsuri foarte concret, cu privire la ce vrem sã facem si evident cã îmbunãtãtirea conditiilor de detentie este prioritarã, însã trebuie sã fim realisti. Noi nu vom putea construi penitenciare de pe o zi pe alta. Eu cred cã dacã vom consolida probatiunea în România, vom rezolva si problema de suprapopulare în penitenciare si, nu în cele din urmã, vom rezolva situatia persoanelor cu condamnare, care meritã sã-si execute pedeapsa într-un mod demn, finalitatea fiind sã îi întoarcem în societate, nu sã fie pierduti pentru societate”, a declarat ministrul Justitiei.

Întâlnire, în spatele gratiilor, între prefect si ministru

DORINTÃ…În timp ce ministrul Justitiei Raluca Prunã se afla în incinta Penitenciarului Vaslui, prefectul judetului, Andrei Puicã, a tinut sã se întâlneascã cu înaltul oficial pentru a sta de vorbã despre problema Palatului Justitiei de la Murgeni. “Am discutat despre situatia clãdirii Palatului Justitiei din Murgeni si pentru a gãsi o solutie pentru trecerea acestuia din patrimoniul Ministerului în cel al Primãriei. Astfel, ar putea fi reabilitatã si datã spre folosintã. Ar putea functiona alte institutii ale statului în ea. Toatã documentatia am lãsat-o doamnei ministru, am discutat aceastã problemã si a rãmas ca domnia sa sã dea un rãspuns în cel mai scurt timp posibil”, a declarat prefectul Andrei Puicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.