spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

La Regal, comercializarea produselor expirate, o obisnuintã!

- Advertisement -

Revoltãtor!

SANCTIUNE….Amendã de 10.000 lei, în cazul magazinului care vindea bere expiratã, sub nasul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui. Mini Marketul Regal vindea cu bunã-stiintã si alte produse expirate, nu numai bere. Comisarii CJPC Vaslui au mai descoperit ruladã cu ciocolatã, fursecuri, pungi de pufuleti, iaurt, ciocolatã si sticle de bere, de diferite cantitãti, toate expirate, punând astfel în pericol sãnãtatea consumatorilor. Dincolo de aceste nereguli depistate de comisari, din birou, din scaunul cãldut, reactia directorului CJPC Vaslui, Constantin Vasilache, este de-a dreptul ilarã, ca sã nu spunem scandaloasã! “Faptul cã, dintr-o anumitã categorie de produse, putine produse au fost expirate, spre exemplu, acea ruladã, mã face sã cred cã nu a fost neapãrat cu rea-credintã”, a spus Constantin Vasilache. Dar ce spuneti, domnule director, despre faptul cã data expirãrii de pe etichete era stearsã!? Asta nu s-a fãcut cu bunã stiintã? Dar despre faptul cã vânzãtoarea a fost atentionatã chiar de un client cã vinde marfã expiratã, iar produsele s-au regãsit la raft si a doua zi? Totul, cu bunã-credintã, în opinia directorului CJPC Vaslui, care cu sigurantã nu i-ar fi plãcut sã consume astfel de alimente. Este foarte clar cã pentru magazinul Regal comercializarea produselor expirate era o practicã nelegalã, dar obisnuitã.

În articolul de ieri, “Sfidare si tupeu incredibil: bere expiratã, sub nasul Protectiei Consumatorului”, cotidianul “Vremea nouã” atrãgea atentia asupra faptului cã un magazin din Crucea Gãrii vindea bere expiratã. Ziarul anunta, de asemenea, cã în urma acestei descoperiri, a fost depusã o reclamatie la sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Reprezentantii institutiei au efectuat un control la magazinul cu pricina. “Referitor la sesizarea dumneavoastrã, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui vã comunicã: reclamatia dumneavoastrã s-a dovedit a fi întemeiatã; pentru abaterile de la prevederile legale privind protectia consumatorilor, constatate la unitatea reclamtã s-au aplicat mãsurile si sanctiunile legale. Institutia reclamatã de dumneavoastrã va rãmâne sub atenta noastrã supraveghere si nu vom tolera nicio abatere de la prevederile legale. Vã garantãm cã Autoritatea Nationalã pentru Protectia Consumatorilor supravegheazã permanent piata si se asigurã de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor”, se aratã în rãspunsul reclamatiei fãcute în urmã cu douã zile. Societatea a fost amendatã cu 10.000 de lei, iar produsele au fost ridicate pentru a fi distruse.

Directorul CJPC, declaratii halucinante: Nu a fost cu rea-credintã, se poate întâmpla”

Desi în urma controlului, comisarii de la Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui au mai descoperit si alte produse expirate pe rafturi, chiar si sticle de bere cu termenul de valabilitate sters, directorul CJPC spune nu a fost cu rea-credintã .

“La raft, erau mai multe produse expirate, în cantitãti mici, dar care pun în pericol viata consumatorilor. Este vorba despre alte trei tipuri de bere: Azuga (trei sticle la doi litri), Peroni (patru sticle de 0,5 litri) si Stejar (trei sticle de 0,5 ml). De asemenea, acestia au mai descoperit alte patru sticle de bere Ursus, la un litru, dar si o ruladã cu ciocolatã, douã cutii de fursecuri, douã pungi de pufuleti, un iaurt si douã ciocolate. Produsele neconforme au fost distruse, iar patronii magazinului au fost amendati cu 10.000 lei. Faptul cã, dintr-o anumitã categorie de produse, putine produse au fost expirate, spre exemplu, acea ruladã, mã face sã cred cã nu a fost cu rea-credintã. Se poate întâmpla sã se piardã, printre produse, unul expirat, însã asta nu e de scuzat, nu trebuie sã trecem cu vederea. Îi rog, pe aceastã cale, pe toti comerciantii sã fie mai atenti cu produsele pe care le pun în vânzare, iar pe consumatorii care sesiseazã astfel de inadvertente, sã anunte imediat Protectia Consumatorului”, a spus Constantin Vasilache, directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.