spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

„Copiii noştri au ajuns monedă de schimb!”

- Advertisement -

Viorica Gotu, liderul rromilor gălăţeni şi reprezentanta lor în cadrul Instituţiei Prefectului, dar şi alţi doi lideri din judeţ avertizează că situaţiile de vânzare a fetiţelor rrome, „pentru un frigider cu mâncare”, vor fi aduse în atenţia autorităţilor.
“Copiii noştri au ajuns să fie monedă de schimb! Familiile sărace îşi dau copilul sau nepoata unei familii înstărite pentru un frigider cu mâncare”, a precizat Viorica Gotu în plenul reuniunii comunităţii rromilor desfăşurată joi în sala mare a Prefecturii Galaţi. Avertismentul vine după ce recent, în localitatea Lieşti, o fetiţă de circa 6 ani a fost vândută, chipurile logodită, conform invocatei tradiţii rrome, cu un băieţel al unei familii bogate de rromi, iar ulterior mama fetiţei nu a primit contravaloarea cerută de la familia înstărită. Fetiţa a fost luată direct de la grădiniţă de către cineva din familia băieţelului, la rândul său minor.
Dr. Ciprian Groza, de la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului, a precizat că ani de zile comunitatea rromilor a acoperit aşa numitele căsătorii timpurii făcute conform tradiţiei, împiedicând anchetele DJPC. Astfel s-a ajuns ca de la mămici de 11 ani să avem astăzi la Galaţi, în judeţ, fetiţe luate de la grădiniţă pentru a fi logodite. Dr. Groza a adăugat că Vioricăi Gotu îi revine misiunea de a emancipa comunitatea rromă din judeţ.
Viorica Gotu i-a avertizat pe rromi că, dacă va mai auzi de asemenea situaţii, personal va anunţa poliţia şi protecţia copilului, iar rroomii care şi-au vândut astfel copiii îi vor pierde, iar ulterior instanţele îi vor decădea din drepturile părinteşti. Mai mult, părinţii vor putea ajunge să fie judecaţi chiar penal, conform precizărilor oferite plenului de către dr. Ciprian Groza. Adică vor ajunge în puşcărie pentru favorizarea pedofiliei.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/copiii-nostri-au-ajuns-moneda-de-schimb.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.