spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Prima declaratie a noului prefect: “Mã onoreazã si mã obligã sã justific încrederea pe care mi-a acordat-o domnul prim-ministru Dacian Ciolos“

- Advertisement -

Schimbare de gardã!

ÎNVESTIRE… Schimbarea gãrzii la Prefectura Vaslui se petrece mai repede decât se asteptau multi politicieni locali, în special cei de la PSD. Sâmbãtã, de la ora 15.00, Andrei Puicã îi va preda, în mod oficial, postul de prefect al judetului unui alt tânãr, Daniel Olteanu, cel pe care Dacian Ciolos l-a numit pe functie. Ultimele douã zile au fost de cosmar pentru fostul prefect Puicã. În cursul zilei de joi, când toate posturile si ziarele anuntau schimbarea sa din functie, spun surse din interiorul Prefecturii, fostul prefect cãuta înnebunit documentele oficiale care îl demiteau din functie, documente care au apãrut abia în cursul serii. A fost o zi neagrã pentru fostul prefect, care credea în cuvântul lui Dragnea, cel care dãduse asigurãri cã prefectii numiti în vremea PSD nu vor fi schimbati din functie. Marea confruntare, subteranã, a avut loc în PNL, partidul al cãrui presedinte unic este, pe Vaslui, senatorul Dan Marian. Senatorul a încercat, din toate puterile, sã-l impunã pe Ciprian Iftimoaei pe postul de prefect, prin filiera Ilie Bolojan (viitorul presedinte al PNL, conform unor surse). Deputatul Ciurariu s-a miscat mai repede si, prin filiera ministrului Petre Tobã, l-a impus pe Daniel Olteanu ca prefect. “Florin Ciurariu a înscris golul de onoare”, râd colegii din PNL, bârfindu-l pe Dan Marian.

A fost agitatie mare, în ziua de joi, când toatã lumea se întreba: “A fost demis prefectul Puicã? Este numit ca nou prefect Olteanu?”. Rãspunsul a apãrut abia joi seara, când în Monitorul Oficial au fost publicate atât hotãrârea nr. 80/2016 “privind încetarea exercitãrii, cu caracter temporar, prin detasare în conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Vaslui de cãtre domnul Puicã Andrei”, si hotãrârea nr. 88/2016 “privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detasare în conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Vaslui de cãtre domnul Olteanu Daniel”. Putini stiu cã, în spatele acestor hotãrâri de Guvern a fost un scandal de proportii, în care s-au angrenat deputatul Ciurariu si senatorul Marian. Ce s-a întâmplat? Filiala PNL de la Vaslui a primit sarcinã sã nominalizeze o persoanã pentru postul de prefect. Senatorul Marian, care a intuit cã Alina Gorghiu va fi înlocuitã cu Ilie Bolojan, actualul secretar general al partidului, s-a dat bine pe lângã acesta, obtinând functia de presedinte unic. În plus, a fãcut presiuni la Bolojan pentru a-l numi pe Ciprian Iftimoaei drept prefect la Vaslui, lucru cu care deputatul Ciurariu nu a fost de acord. Deputatul a mers la ministrul de Interne, Petre Tobã, si l-a propus pentru postul de prefect pe Daniel Olteanu. Alina Gorghiu, care mai stã pentru câteva zile în fruntea PNL, dupã care pleacã sã nascã, a fost de acord cu Olteanu, astfel cã tabãra Ciurariu a câstigat în fata lui Marian. De fapt, Dan Marian rãmâne cu postul de presedinte unic la PNL Vaslui, iar Ciurariu rãmâne doar cu “iluzia” de candidat la presedintia CJ Vaslui din partea PNL.

Andrei Puicã se întoarce la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, sãptãmâna viitoare

Desi a refuzat sã facã declaratii oficiale, Andrei Puicã a anuntat cã se întoarce pe postul de director pe care l-a avut în Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice. Sotia sa lucreazã si ea la Bucuresti, însã este acasã, la Vaslui, pentru cã tocmai a nãscut un bãietel. Va fi greu pentru fostul prefect, pentru o perioadã, pentru cã va trebui sã facã naveta între Bucuresti si Vaslui, unde sotia si fiul sãu mai stau o perioadã, dupã care se mutã cu totii în Capitalã. Cert este cã, fãcând bilantul lui Puicã, acesta a fost cel mai bun prefect pe care l-a avut judetul Vaslui în ultimii 20 de ani, mereu prezent în situatiile critice, bun cunoscãtor al problemelor administratiei publice locale. Toatã ziua de ieri, fostul prefect si-a fãcut curãtenie prin birou si si-a strâns lucrurile, semnând ultimele documente pe care le avea în atentie.

Daniel Olteanu asteaptã o bunã colaborare cu sefii de deconcentrate

Asearã, noul prefect Olteanu a fãcut si prima sa declaratie oficialã, cãtre reporterii de la Vremea Nouã. “Numirea mea în functia de prefect al judetului Vaslui mã onoreazã si mã obligã sã justific încrederea pe care mi-a acordat-o domnul prim-ministru Dacian Ciolos, cãruia îi multumesc pentru desemnarea mea. În mandatul meu, voi avea de realizat obiectivele propuse de Guvern, bazându-mã pe respectarea principiilor care genereazã sau trebuie sã genereze activitatea prefectului, adicã orientare spre cetãtean, deplinã legalitate, profesionalism si eficientã. Mizez mult pe buna credintã si colaborarea cu toti directorii de servicii deconcentrate, ca si pe cea cu partenerii de dialog social”, a spus noul prefect al judetului, în exclusivitate pentru VRN.

Dragnea i-a asigurat pe fostii prefecti numiti în vremea PSD cã nu vor fi schimbati

Cel pe care se bazau toti prefectii numiti de Ponta cã vor rãmâne în functie, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a dat-o rãu de tot în barã. Ciolos l-a fãcut sah mat din câteva mutãri, iar Dragnea nu a avut nicio replicã. “În ceea ce priveste prefectii si subprefectii, cã am auzit cîtiva lideri PNL care spuneau cã un guvern de tehnocrati nu poate guverna cu prefectii si subprefectii PSD, le aduc aminte cã prefectii si subprefectii sunt functionari publici, nu sunt membrii niciunui partid, nici PSD, nici UNPR, nici ALDE. N-am simtit, n-am vãzut la domnul Ciolos o dorintã de a proceda la epurãri. Domnul Dacian Ciolos mi-a zis cã nu intentioneazã, dacã va fi votat guvernul pe care-l va prezenta, sã înceapã o actiune brutalã de schimbare a administratiei, schimbare pur si simplu cantitativã”, a spus Dragnea, socat de modul în care prefectii sãi au fost schimbati atât de rapid.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.