spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Un copil cu sindrom hemolitic uremic, transferat de la SJU Bacău la Iași

- Advertisement -

Un copil din Bacău care a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, în cursul serii de vineri, de la Spitalul Județean Bacău la Spitalul de Pediatrie din Iași, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătății remis AGERPRES.

”În această seară, Direcția de Sănătate Publică Bacău a informat Ministerul Sănătății și Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la INSP, conform ordinului ministrului Sănătății de raportare zilnică a cazurilor de boală diareică gravă și sindrom hemolitic uremic, cu privire la apariția în ziua de vineri a unui caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Județean din Bacău, copilul fiind ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Iași. Este vorba de un copil de 1 an din orașul Bacău, care s-a internat în data de 19 februarie (vineri) la Spitalul Județean de Urgență Bacău și care a fost transferat, în aceeași zi, la Spitalul de Pediatrie din Iași în cadrul secției de nefrologie”, se precizează în comunicat.

Potrivit DSP Bacău, copilul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp de 3 zile în regim ambulatoriu cu o evoluție favorabilă, dar cu înrăutățire a stării de sănătate în data de 18 februarie.

sursa: http://www.desteptarea.ro/un-copil-cu-sindrom-hemolitic-uremic-transferat-de-la-sju-bacau-la-spitalul-de-pediatrie-din-iasi/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.