spot_img
24.3 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Claie peste grãmadã, în microbuzul groazei

- Advertisement -

BÃTAIE DE JOC…Îngrãmãditi ca sardelele si urcati chiar si pe bordul microbuzului. Asa vin zilnic la liceu, la Negresti, zeci de elevi, din localitatea Rafaila.  Pe cele 19 locuri sunt înghesuiti aproape 40 de elevi. Microbuzul care face curse regulate pe traseul Rafaila- Negresti apartine chiar primarului din comunã, Constantin Fînariu. Acesta sustine cã traseul este extrem de anevoios, în pantã si nu ar putea fi parcurs de o masinã mare, cu mai multe locuri. Edilul spune, totodatã, cã nici nu îl rabdã inima pe sofer sã lase elevii pe jos. Se pare cã la alte solutii nu s-a gândit, dar nici la soarta copiilor, care sunt într-un real pericol. Mai important este ca microbuzul sã fie arhiplin, sã se încaseze cât mai mult, indiferent de riscuri! Disperati, pãrintii copiilor au fãcut un memoriu si l-au înaintat chiar prim-ministrului. Astfel, inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Vaslui au monitorizat traseul si au efectuat controale în trafic. Operatorul de transport a fost amendat cu 18.000 lei, pentru cã a luat mai multi cãlãtori decât locurile, punând în pericol viata acestora.

Conditii de cosmar pentru zeci de elevi navesti din Rafaila. Acestia vin zilnic la liceul din Negresti, cu microbuzul care apartine chiar primarului comunei Rafaila, Constantin Fînariu. Elevii parcurg, în fiecare zi, 24 de km, dus-întors, de fiecare datã viata lor fiind pusã în pericol. Soferul nu îsi permite sã piardã cãlãtori, asa cã, totii elevii sunt înghesuiti, claie peste grãmadã, în microbuz. Astfel, pe cele 19 locuri, în microbuz urcã aproape 40 de cãlãtori. Pentru cãlãtoria riscantã, elevii scot din buzunar, zilnic, câte 6 lei. Pãrintii, cu teamã în suflet cã viata copiilor este pusã în pericol, au întocmit un memoriu si l-au înaintat Cancelariei prim-ministrului. “Nemultumirea noastrã, ca pãrinti, este cã noi facem foarte multe sacrificii pentru a-i da la scoalã, pentru a-i forma oameni buni pentru societate, pentru cã de asemenea oameni are nevoie tara noastrã. Copiii fac naveta în conditii foarte grele. Sunt îngrãmãditi într-un microbuz de 19 locuri peste 30 de elevi, cu toate cã drumul este greu de parcurs, nu este asfaltat si sunt numai dealuri. Oricând se poate întâmpla un accident si pot muri, asa cum s-a întâmplat si la Clubul Colectiv”, scriu pãrintii, disperati, în memoriu.

Operatorul de transport, amendat de ISCTR cu 18.000 de lei

Într-un final, memoriul a ajuns pe masa inspectorilor de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Vaslui, care au demarat imediat controale în trafic. “În memoriul adresat Cancelariei prim-ministrului, pãrintii unor copii care fac naveta de la Rafaila la Negresti, la liceu, semnaleazã conditiile grele si periculoase prin care se desfãsoarã cursa regulatã judeteanã. S-a dispus monitorizarea acestui traseu.În urma controlului efectuat în trafic, s-a constatat cã operatorul transporta în microbuz 36 de pasageri, vorbim despre elevi, în loc de 19 pasageri cât este permis de normele legale. Nu numai cã-i transporta si pe bordul vehiculului, dar utiliza un vehicul cu Inspectia Tehnicã Periodicã expiratã. Operatorul de transport a fost sanctionat contraventional cu 18000 lei si ca mãsurã complementarã a fost suspendatã utilizarea vehiculului pe o perioadã de 30 de zile”, a declarat pentru “Vremea nouã” Marin Laurentiu, inspector-sef teritorial la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Primarul transportator: “Nici nu a început campania si deja curg reclamatiile”

Operatorul de transport, nimeni altul decât primarul comunei, Constantin Fînariu, spune cã traseul de la Rafaila la Negresti este extrem de anevoios si nu se poate pune masinã mare, cu locuri mai multe. Si nici nu poate lãsa elevii pe jos. “Cu masina mare nu se poate intra, traseul este anevoios cu pantã mare, iarna numai cu lanturi se poate parcurge. Fiind primar, nici nu pot sã-i las pe drum. Nu e tot timpul asa aglomerat, uneori masinile se întorc goale. Nici nu meritã investitia, cheltuielile sunt foarte mari. Nu mai spun cã mai sunt si dusmani, nici nu a început campania si deja curg reclamatiile”, a declarat Constantin Fînariu. Edilul spune cã a avut si ghinion, inspectorii l-au prins si cu ITP-ul expirat. Acum, primarul este bun de platã. Acesta trebuie sã scoatã din buzunar 18.000 de lei, sumã pe care, sustine edilul, o va plãti esalonat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.