spot_img
16.6 C
Vaslui
09-iun.-2024
spot_img

Un husean nu-si poate plãti dãrile la primãrie, pentru cã a încasat amenzi record!

- Advertisement -

POZNÃ…. Un husean în vârstã de 76 de ani, Vasile Botezatu, a mers în aceste zile, constiincios, la Primãrie, ca sã îsi achite taxele si impozitele locale, însã a fost refuzat. Când s-au uitat functionarii în catastife, au vãzut cã bãtrânul si sotia lui aveau împreunã amenzi neachitate în valoare de aproape 10.000 lei. Cum au ajuns cei doi vârstnici sã aibã o sumã atât de mare în contul sanctiunilor contraventionale, o spun apropiatii: “Mereu se ceartã, mereu fac prostii amândoi si ba Politia, ba Jandarmeria îi amendeazã. Nu se linistesc deloc nici la bãtrânete”, au comentat acestia.

Bãtrânul însã nu recunoaste nimic. S-a supãrat crunt pe functionarii de la Primãrie, care nu i-au primit banii de taxe si impozite, mergând tintã la Judecãtorie. A fãcut un fel de scrisoare cãtre magistrati, prin care a cerut ajutorul. Au zâmbit si grefierele când i-au vãzut misiva rugãtoare, însã nu au avut cu ce sã îl ajute. “Stiti de ce vreau eu sã-mi achit taxele si impozitele locale, pe care le achit în fiecare an la Primãrie? Pentru ca sã beneficiez de reducerea care sã dã pânã în luna martie. 10% pentru mine e mult. Dar cei de la Primãrie nu vor sã îmi ia banii, cã spun cã trebuie sã achit amenzile, mai întâi. Am fost, într-adevãr, la Judecãtorie, cã am sperat sã îmi dea o doamnã judecãtor o adeverintã, pe baza cãreia sã îmi pot plãti taxele si impozitele. Mi-a spus însã o doamnã grefier, cã nu se poate”, se tânguie bãtrânul. În 2016, administratia localã a municipiului Husi a impus aceastã conditie, în privinta achitãrii dãrilor cãtre bugetul local, de a fi plãtite, cu prioritate, amenzile.

Bãtrânul nu recunoaste nicio amendã!

Vasile Botezatu neagã orice legãturã cu amenzile de pe numele sãu si al sotiei. Sustine cã “cineva rãu” le tot inventeazã sanctiuni. “Eu cred cã vecinii mei se tin de rele. Am dusmani! Din cauza lor multe am pãtimit. Acum am 100 de milioane de lei amenzi, dar nu stiu de unde. Stiu cã tot îmi veneau mandate postale, ca sã mã duc sã ridic de la Postã, plicurile cu amenzi. Dar eu nu mã duceam. De ce sã mã duc, dacã nu erau amenzile mele. Acum mã doare sufletul cã pierd reducerea de la taxe si impozite”, s-a plâns bãtrânul. “Marea majoritate a celor care vin si aflã cã au amenzi de achitat spune cã nu stie de ele. Dar aceste debite trebuie achitate. Aceasta este regula, asa procedãm”, au spus reprezentantii Primãriei Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.