spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Liberalii lui “Don Quijote” Marian, luptãtori cu “balaurii” lu Buzatu, prezentati oficial pe 20 martie

- Advertisement -

LANSARE…Peste aproape trei sãptãmâni, conducerea filialei Vaslui a PNL va prezenta, cu mare fast, candidatii la alegerile locale. O prezentare de la care, am aflat, nu vor lipsi Alina Gorghiu si Vasile Blaga, cei doi copresedinti ai partidului. Candidatii liberali au o sarcinã ingratã în judetul Vaslui, în fata puhoiului de primari PSD – 60 sau 70 la numãr, pentru cã unii dintre edilii în functie, care acum sunt la alte partide, ar fi deja “acontati” de cei din organizatia celor trei trandafiri! – mai ales cã alegerile se vor organiza într-un singur tur de scrutin. În proportie de 90%, primarii actuali vor câstiga un nou mandat, în judetul Vaslui, mai ales cã primarii cu state vechi au pregãtit deja masa de alegãtori cu ajutoare sociale, pensionarii sau pe cei de la venitul minim garantat. Mai este o sansã, destul de micã, e adevãrat, pentru candidatii PNL: executivul de la Bucuresti trebuie sã rãspundã plângerii liberalilor în ceea ce priveste voturile în douã tururi, cel mai târziu, în aceastã sãptãmânã, fiind voci în partid care spun cã s-ar putea ca Dacian Ciolos sã accepte cele douã tururi de scrutin. Partea tristã a acestei povesti preelectorale liberale de la Vaslui este cã nici acum, cu trei luni înainte de alegeri, taberele Marian si Ciurariu nu stiu pe cine vor pune drept candidati în multe primãrii din mediul rural. Vorba lui Buzatu: “Sper sã termine negocierile înainte de alegerile locale”.

Conform unor surse din PNL Vaslui, liberalii au bãtut “în cuie” în jur de 60 de candidaturi la primãrii, rãmânând încã în discutie primãrii de orase, gen Murgeni, cea a municipiului Bârlad, dar si 24 de comune, în care taberele ex-PDL si vechii liberali nu cad de acord pe numele candidatului. Dacã mâine ar veni Blaga si Gorghiu la Vaslui, senatorul Marian, în calitatea sa de presedinte unic al PNL, nu ar putea prezenta lista completã de candidati. Tocmai de aceea, cele 17-18 zile rãmase pânã la lansarea oficialã pot însemna închiderea disputelor privind unii sau altii dintre candidati. Nu se stie nici acum, conform informatiilor din PNL, care este candidatul oficial la primãria Bârlad, pentru cã se va mai face un alt sondaj fulger, la fel cum nu se stie numele candidatului pentru primãria Murgeni. Cert este cã vechii liberali si tabãra fostului PDL se faulteazã din greu prin comune, în aceastã perioadã, lucru care pare sã-l bucure pe Dumitru Buzatu, seful PSD si presedintele în functie al Consiliului Judetean. Vorbind de social-democrati, trebuie spus cã acestia au aproape finalizatã lista de candidati, cu exceptia a patru-cinci comune, în care se fac un fel de sondaje interne, pentru a vedea cine este cel mai bine situat.

Un lucru este cert la PNL: vor fi afisate toate cheltuielile electorale, imediat dupã finalizarea votãrii

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a anuntat, ieri, cã în 20 de zile de la încheierea campaniei electorale vor fi publicate toate cheltuielile, inclusiv cele fãcute de filiala Vaslui. “Pentru a asigura transparenta cheltuielilor electorale pe care le facem, în termen de 20 de zile de la încheierea campaniei electorale, toate filialele judetene ale partidului vor publica toate cheltuielile legate de campania electoralã”, a anuntat Bolojan, la finalul sedintei conducerii partidului. El a afirmat cã “va fi o premierã în România ca toate cheltuielile pe care le facem sã fie fãcute publice prin conferinte de presã la nivel de judet, prin afisarea informatiilor pe portalurile de stiri si pe site-urile partidului”. Filiala PNL Vaslui va trebui ca, în cel mult o sãptãmânã, sã desemneze mandatarul financiar, de preferintã un expert contabil, acest post putând fi ocupat foarte usor de liberalul husean Liviu Iacob.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.