spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Douã spectacole de exceptie, la Teatrul din Bârlad

- Advertisement -

SPECTACOLE … STRÃINE La Teatrul “V.I.Popa” din Bârlad au loc luni, 14 martie, si miercuri, 16 martie, douã spectacole jucate pe scena bârlãdeanã de actori din Bucuresti si de la Teatrul “Maria Filotti” din Brãila.

Bârlãdenii si nu numai sunt asteptati luni, 14 martie, de la ora 19,00, la spectacolul “Taxi Blues”, de Ana Maria Bamberger, în regia lui Dan Tudor si scenografia lui Doru Zanfir. Din distributie fac parte Dan Tudor si Marius Bodochi. Biletele, care pot fi achizitionate de la Agentia Teatralã din incinta teatrului bârlãdean, costã la stal 40 de lei, iar la balcon 35 de lei.

Taxi Blues …

Marius Bodochi si Dan Tudor dialogheazã, cântã, danseazã, provoacã hohote de râs si emotii profunde, interpretii celor douã roluri fiind ei însisi doi artisti diferiti, dar compatibili cu ideea spectacolului. „Taxi Blues” aduce pe scenã povestea unui fost mare actor român, Serban Ion Vasilescu (Marius Bodochi), ajuns sofer de taxi în Germania. Aparitia neasteptatã a unui personaj în statia de taxi, Nelu (Dan Tudor), face ca povestea sã devinã extrem de amuzantã.  Spectacolul “Taxi blues” a obtinut Premiul pentru cel mai bun spectacol si Premiul pentru cea mai bunã interpretare masculinã, acordat actorilor Marius Bodochi si Dan Tudor, la Festivalul National de Comedie 2012, de la Galati. Dan Tudor a primit Premiul “Goange Marinescu” pentru regie, iar Marius Bodochi a obtinut premiul pentru “Cel mai bun actor la Festivalul International al Teatrului de Studio de la Pitesti”, 2012, unde “Taxi blues” a fost declarat si Cel mai bun spectacol. “Din ciocnirea supernovei Dan Tudor cu supernova Marius Bodochi rezultã o explozie destul de greu egalabilã, în care emotia bine escamotatã si firescul cinematografic se împletesc cu hazul nebun. La acest spectacol se râde cu lacrimi si cârcei. Un spectacol care dã dependentã.” (Gabriela Hurezean, „Muze si Arme”).

Woody Allen, pe scena teatrului bârlãdean!

Miercuri, 16 martie, de la ora 18,30, bârlãdenii pot viziona spectacolul  „Mai cântã o datã, Sam!”, o comedie de Woody Allen, productie a Teatrului „Maria Filotti” din Brãila, în regia lui Bogdan Drãgulescu si scenografia Danielei Drãgulescu. Muzica originalã este a lui Liviu Prossi. Pretul unui bilet este de 24 de lei. În piesã este vorba despre un critic de film (Allen) foarte manierat, care este pãrãsit de sotie si suferã nu doar de depresie, ci si de o adevãratã furtunã în ego-ul rãnit. Fiind încurajat de doi prieteni (sot si sotie), el începe sã se întâlneascã, din nou, cu femei. Desi îsi extrage curajul si comportamentul fatã de acestea din filme, avându-l ca model pe Humphrey Bogart, rezultatele nu sunt tocmai satisfãcãtoare… Farmecul constã în faptul cã întreg spectacolul ne duce cu gândul la acel aer rarisim din Casablanca.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.