spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Parlamentarii PSD de Vaslui, amenintati de Dragnea: “Vã scot de pe liste, în toamnã”

- Advertisement -

REVOLUTIE…Deputatii PSD din judetul Vaslui care vor absenta la lucrãrile din plenul si comisiile permanente ale Camerei vor figura ca atare pe site-ul partidului, iar criteriul prezentei în Parlament va conta în alcãtuirea listelor de candidati la alegerile generale. Asta a anuntat, ieri, liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, care le-a spus deputatilor si senatorilor PSD care nu vin la sedinte sã-si ia adio de la liste. În cazul în care Cristea sau Stativã vor mai chiuli de la sedintele de plen si de comisii, numele lor se vor regãsi pe “lista rusinii” pe care Dragnea intentioneazã sã o facã publicã.

“Am avut o întâlnire cu colegii din grupul parlamentar PSD. Am stabilit cã începând de astãzi (miercuri, n.r.), în fiecare miercuri, la ora 9.30, ne vedem aici pentru a ne asigura cã toti, cu exceptiile de rigoare, cei care au o problemã foarte serioasã si care sunt motivati sã nu vinã, toti parlamentarii trebuie sã vinã la treabã. Ziua de miercuri este o zi importantã. Vorbim de parlamentarii PSD, asta am stabilit”, a precizat Liviu Dragnea, miercuri, la finalul întâlnirii cu deputatii social-democrati. Presedintele PSD a adãugat cã lunea viitoare va avea o discutie cu colegii parlamentari din comisiile de specialitate din Camera Deputatilor. “Vreau sã nu mai fie nimeni absent la lucrãrile Parlamentului atunci când se desfãsoarã, în plen sau în comisii”, a arãtat Dragnea. Presedintele PSD a precizat cã parlamentarii care vor absenta nu riscã sanctiuni. “Nu, nu riscã sanctiuni. Am spus cã în urmãtoarele douã sãptãmâni o sã ne uitãm, am avut o discutie corectã si cinstitã si, peste douã sãptãmâni, dacã lucrurile nu intrã în normal, o sã punem pe site-ul partidului si o sã informãm toate organizatiile, inclusiv în colegiile respective, despre absenta colegilor nostri. Le vom face publice”, a mai spus Dragnea. El a adãugat cã, potrivit celor convenite în forurile de conducere ale PSD, cei care absenteazã riscã sã nu se mai regãseascã pe listele de candidati la alegerile parlamentare. “Este un lucru firesc, am vorbit la sfârsitul anului trecut, am vorbit si la Sinaia, când ne-am întâlnit cu grupurile parlamentare. Prezenta si activitatea în Parlament reprezintã un criteriu foarte important, care va fi luat în considerare pentru stabilirea listelor urmãtoare. Este normal, nu poti sã pui pe liste oameni pe care nu te poti baza ulterior”, a sustinut seful PSD.

La o consultare de sãptãmâna trecutã, doar câtiva deputati în salã!

Sãptãmâna trecutã, deputatul Remus Cernea si-a fãcut un selfie chiar de la tribuna unde a tinut un discurs în timpul unei dezbateri privind constructia de autostrãzi, iar pe fundalul fotografiei se poate observa cã în salã erau prezenti doar câtiva parlamentari. “Pentru cã, desi tema de dezbatere era importantã (constructia de autostrãzi), iar sala de plen a Camerei Deputatilor era aproape goalã, am luat cuvântul si pe fondul temei, dar am fãcut si douã selfie-uri pentru a arãta cã sala este dezolant de nepopulatã cu deputati (doar vreo 30-35 de alesi fiind prezenti). Politicienii si partidele vor cere votul cetãtenilor în acest an, dar iatã cã dupã ce îl obtin, nici mãcar nu participã la sedinte”, a transmis Remus Cernea pe pagina lui de Facebook. Aceastã situatie a devenit cronicã dupã ce, în 2015, parlamentarii si-au redus amenzile pentru chiul. În prezent, chiulangii din Camera Deputatilor plãtesc cel mult 70 de lei din indemnizatia lunarã pentru o absentã nemotivatã, fatã de 350 de lei cât era sanctiunea initialã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.