spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Distractie de Ziua Femeii cu Ion Palade si Nicolae Botgros, la Stefan cel Mare

- Advertisement -

SPECTACOL… Peste 600 de femei din satele componente ale comunei Stefan cel Mare au asistat, ieri, la un concert de zile mari, sustinut de solistul Ion Palade si celebrul Nicolae Botgros, nume uriase în folclorul moldovenesc de peste Prut. Primãria din localitate a tinut sã serbeze, alãturi de femeile din Stefan cel Mare, într-o frumoasã zi de duminicã, Ziua Internationalã a Femeii, asa cum se întâmplã de patru ani încoace. Nu au lipsit sucurile, florile si dulciurile, dar nici berea, pentru cã primarul Mihai Moraru a dorit ca femeile din comunã sã se simtã bine, timp de câteva ore, în prezenta unor nume importante din folclorul de la noi. Cu acest prilej, localnicii din Stefan cel Mare au cerut conducerii PSD ca senatorul Doina Silistru, care este aproape de comunã de multi ani, sã fie înscrisã la alegerile locale pentru încã un mandat, în conditiile în care unele persoane în partid tânjesc sã intre pe listã în locul lui Silistru, persoane care nu au nicio legãturã cu politica sau bunul-simt.

Cãminele culturale de la Bârzesti si Stefan cel Mare au fost neîncãpãtoare, ieri, la prânz, la actiunea dedicatã Zilei Internationale a Femeii. Peste 600 de femei s-au întâlnit cu primarul Mihai Moraru si cu viceprimãrita Despina Ciobanu, cu senatoarea Doina Silistru, dar si cu presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. “Vã dorim multã sãnãtate, multã fericire si toate gândurile bune sã vi se împlineascã”, a fost urarea viceprimãritei de la Stefan cel Mare, în fata celor 300 de femei de la Bârzesti. În satul resedintã, peste 300 de femei au luat cu asalt Cãminul Cultural, stiind cã, dupã spectacolul de la Bârzesti, musafirii comunei vor veni si la centru. “Sper ca, alãturi de domnul primar si de doamna viceprimar, sã facem o echipã bunã în continuare, pentru cã s-au fãcut multe lucruri bune pentru comuna Stefan cel Mare, în ultimul mandat. S-au schimbat multe în comuna dumneavoastrã si mã bucur cã am putut fi alãturi de conducerea primãriei, de fiecare locuitor în parte, pentru proiectele care s-au derulat. Sã fiti alãturi de conducerea primãriei Stefan cel Mare încã patru ani. Personal, vã doresc multã sãnãtate si Dumnezeu sã vã ajute în tot ceea ce faceti”, a spus senatorul Silistru.

Primarul Mihai Moraru, rugãminte cãtre sefii din PSD: “Noi, locuitorii din Stefan, vrem ca doamna Silistru sã mai prindã un mandat la Senat”

Când i-a venit rândul sã vorbeascã, primarul Mihai Moraru a explicat femeilor din comunã, asa cum o face an de an, ce s-a fãcut în ultimul an si ce urmeazã pentru anul în curs, mai ales cã la Stefan cel Mare sunt multe proiecte care asteaptã sã fie implementate. “Poate vom deschide si o florãrie la Stefan cel Mare, poate chiar eu voi face pasul acesta, pentru ca toti bãrbatii sã ducã acasã câte o floare, de 8 Martie”, a spus primarul, care a anuntat cã, în mandatul sãu, s-au dus la capãt multe proiecte, în timp ce altele îsi asteaptã rândul. Satul Mãrãseni, a spus primarul, va avea cãmin cultural, pânã la finele anului, în timp ce satul Stefan cel Mare îsi va deschide portile, prin scoala aflatã acum în lucru, pentru sute de copii care învatã în alte sate. “Si la Cãntãlãresti, în locul scolii actuale, vom face un cãmin cultural, pentru cã vom deschide în Stefan o scoalã mare, modernã, în care vor învãta toti elevii”, a spus Moraru. Acesta a mai anuntat cã toate satele vor intra la asfaltare, pe rând, astfel cã aceastã comunã va deveni un mini-oras. “Eu as veni, în numele locuitorilor din Stefan cel Mare, cu o propunere pentru sefii nostri de la partid: sã-i mai acorde credit doamnei senator Silistru pentru încã un mandat, deoarece am auzit voci de tot felul de partid, legate de prezenta pe viitor în Senat a doamnei Silistru. Dânsa ne-a fost alãturi în toate proiectele de pânã acum si mai meritã sã stea un mandat în Colegiul pe care l-a servit atât de bine”, a spus primarul Moraru.

Nicolae Botgros si celebrul ansamblu “Lãutarii” vin la praznicul marelui domnitor al Moldovei

Concertul de final, sustinut de marii artisti moldoveni Ion Palade si Nicolae Botgros, a încântat sutele de femei care au venit sã-si sãrbãtoreascã ziua, alãturi de primãrie si oficialitãti. Palade a tinut sã multumeascã tuturor femeilor din Stefan cel Mare, spunând cã gândurile lui se îndreaptã cãtre mama sa, care a crescut trei bãieti, la fel ca viceprimãrita din comuna apropiatã Vasluiului. De altfel, atât Ion Palade, cât si Nicolae Botgros, au promis cã, pe 2 iulie, când se face la Cãntãlãresti praznicul marelui domnitor Stefan cel Mare, vor veni pentru un concert unic, la care vor veni si membrii celebrului ansamblu “Lãutarii”, de la Chisinãu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.