spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Olimpice la faza nationalã de la Gherghesti

- Advertisement -

STUDIOASE… Douã eleve din comuna Gherghesti, Adelina Popa (clasa a VI-a) si Mãlina Stoica (clasa a VII-a), vor reprezenta judetul Vaslui la faza nationalã a Olimpiadei de Educatie Tehnologicã. Performanta Mãlinei Stoica este remarcabilã, ea calificându-se si anul trecut la nationala de Educatie Tehnologicã, unde a obtinut locul III pe tarã! “Sunt mândrã de performantele acestor douã eleve din mediul rural, pentru cã sunt exemplul clar cã se poate face carte serioasã si în mediul rural. Trebuie numai sã se vrea acest lucru”, a spus Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Douã eleve din comuna Gherghesti, o comunã cu multe probleme si frãmântãri … politice, au adus luminã în sufletele familiilor si ale dascãlilor. Adelina Elena Popa ( clasa a VI-a) si Mãlina Popa (clasa a VI-a) au reusit sã aducã în prim-plan Scoala Gimnazialã din Gherghesti, calificându-se la Olimpiada Nationalã de Educatie Tehnologicã. Ele vor reprezenta judetul Vaslui, la faza nationalã, care va avea loc în luna aprilie, în perioada 18 – 23, la Târgu Mures. Mãlina Stoica este pentru a doua oarã prezentã la faza nationalã a Olimpiadei de Educatie Tehnologicã, anul trecut, la Hunedoara, ea urcând pe podium, pe locul III.

Ce este Educatia Tehnologicã

Este o disciplinã nouã, introdusã din 1991 în planul de învãtãmânt. Se studiazã în clasele V-VIII, în sistem modular, câte douã module pe semestru. Fiecare modul are o specificatie unicã: alimentatie, locuintã, materiale si tehnologii, comunicatii, transporturi, energie, domenii profesionale. La acest obiect se fac ore cu teorie, dar si cu multã practicã. Pentru aceastã Olimpiadã, care are loc la Târgu Mures, cele douã eleve din Gherghesti vor concura la modulele economia familiei, materiale si tehnologii (Adelina Popa), iar Mãlina Stoica va avea ca studiu materiale si tehnologii, comunicatii si transporturi.

Exemple pentru copiii din mediul rural

“Pentru scoala noastrã este o mare realizare, având în vedere cã în general scolile din mediul rural sunt acum într-un con de umbrã, rezultatele scolare fiind de multe ori dezastruoase. Uite cã se poate si în mediul rural sã se facã performantã. Este o încununare a efortului depus de noi, cadrele didactice cu responsabilitate, iar cele douã fetite pregãtite de mine trebuie sã constituie un exemplu pentru ceilalti copii”, a spus prof. Mirela Stoica, de la Scoala Gimanzialã nr.1 Gherghesti. “Sunt mândrã de aceste fetite si felicit profesoara care le-a pregãtit, pe doamna Mirela Stoica. Performantele în mediul rural sunt rare si, cu atât mai mult, când vezi cã sunt, trebuie sã fie exemple de necontestat pentru alti elevi si pentru cadrele didactice. În mult hulitul judet Vaslui si în <<întunecatele>> zone rurale, se poate face performantã si trebuie sã existe vointã ca aceste performante sã fie din ce în ce mai multe”, a spus Gabriela Plãcintã David, inspector general al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.