spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

RCA 2016: Proprietarii service-urilor auto cer modificarea Legii RCA: „Clientul este captiv”

- Advertisement -

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) solicită modificarea proiectului Legii RCA, propus de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), una dintre principalele nemulţumiri fiind provocată de prevederea prin care se prelungeşte automat valabilitatea poliţelor RCA, după expirare, în cazul în care asiguratul nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte.

Potrivit proiectului Legii RCA, transmis de către ASF în Parlament, dar neprezentat public nici până în prezent, un contract RCA se încheie pe o perioadă de 12 luni şi se prelungeşte automat, după expirare, dacă asiguratul nu denunţă contractul RCA cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea acestuia.

Prevederea este asemănată, de către patronii de service-uri auto, cu clauzele abuzive din contractele încheiate cu firmele de telefonie mobilă.

„Cu această prevedere, ASF şi asigurătorii urmăresc introducerea unui contract de asigurare multianual, care să menţină asiguratul RCA captiv cât mai mult timp, la fel cum a fost în cazul contractelor de telefonie mobilă (cu clauze de denunţare dovedite a fi abuzive)”, a declarat preşedintele ASSAI, Cristian Muntean, citat într-un comunicat remis News.ro.

„Este o situaţie în care asigurătorul RCA poate atrage asiguratul RCA cu un cost mic de primă, în primul an, urmând să profite de neatenţia asiguratului la termenele de denunţare, iar în anul următor să îi majoreze semnificativ prima de asigurare”,a completat el.

O altă prevedere considerată „toxică” este cea legată de plata despăgubirii la maximum 15 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii răspunderii şi cuantificării daunei. „În acest caz, ASF şi piaţa de asigurări urmăresc să prelungească termenul de plată a despăgubirii de la 10 zile la 15 zile”, a declarat preşedintele ASSAI.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/rca-2016-proprietarii-service-urilor-auto-cer-modificarea-legii-rca-clientul-este-captiv_278989.html#ixzz42KStWpfw

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.