spot_img
spot_img
27.3 C
Vaslui
17-iul.-2025

La Husi s-a inventat mersul pe jos: extemporal pentru angajarea unei îngrijitoare

- Advertisement -

TRAGI-COMEDIE … La Husi, în materie de concursuri pentru ocuparea unui loc într-o institutie publicã s-a înregistrat o premierã. Spitalul “Dimitrie Castroian” a organizat concurs pentru un post de îngrijitor, iar proba practicã, atentie, s-a dat în scris. Candidatii au fost nevoiti sã descrie cu lux de amãnunte, de pildã, cum se dã cu mopul, sau cum se sterge praful! Mai mult decât atât, unul dintre candidati a primit o întrebare soc din partea unuia dintre medicii din comisie: “Dacã te bate un doctor, cui te adresezi prima datã?”. Fâstâcit, omul si-a exprimat doar speranta cã nu se va ajunge… pânã la bãtaia cu doctorii!

În ultima perioadã, spitalul municipal “Dimitrie Castroian” Husi a început sã facã angajãri de personal. Cel mai recent concurs însã, sustinut pentru un post de îngrijitor în sectia de Chirurgie, a ajuns sã fie de poveste! Candidatii, doi la numãr, au fost nevoiti sã dea proba practicã… în scris, comisia explicându-le cã astfel vor sã previnã eventuala lor emotivitate! Destul de greu a fost, povestesc amuzati oamenii din sistem care au auzit primii de tãrãsanie, sã se apuce viitorul îngrijitor sã descrie în amãnunt cum se dã cu mopul, cum se sterge praful, cum se folosesc substantele dezinfectante, de vreme ce priceperea lor presupune muncã fizicã, nu scris. “S-a ajuns la aceastã situatie din cauza unui concurs anterior, dat pentru un post de asistentã în sectia ATI. Acolo, singura candidatã si, practic, cea care a trebuit sã câstige, a picat exact la proba practicã. Chiar dacã avea o sustinere puternicã, nu stia meserie, sãraca, si a fost picatã. Medicul ATI, Raluca Dumitrache, dând dovadã de verticalitate, a notat-o corect si a respins-o. Nu poti fi asistentã la Reanimare, dacã nu stii carte, dacã nu stii meserie!”, povestesc oameni din spital, care stiu despre toate acestea. Si, ca sã nu se mai repete pãtania si la concursul pentru postul de îngrijitor, unde s-au prezentat douã persoane, proba practicã a fost luatã în vizor. “Ce s-au gândit ei? Sã dea proba practicã… în scris! Le-au dat celor doi candidati o ciornã si le-au spus sã rãspundã acolo la întrebãri, ca sã nu fie emotivi. Au scris si ei ce s-au priceput, dar e ilar sã te apuci sã descrii în fraze literare cum sã faci curãtenie, dacã tu trebuie sã arãti, practic, cum sã stergi, cum sã folosesti mopul, mãtura, fãrasul”, au mai spus acestia.

“Dacã te bate un doctor, cui te adresezi prima datã?”

Si poate cã proba practicã, transformatã în probã… scrisã, nu ar fi fost atât de comentatã, dacã unul dintre cei trei membri ai comisiei nu ar fi intervenit cu o întrebare-soc, pentru unul dintre candidati: “Dacã te bate un doctor, cui te adresezi prima datã?”. Candidatul în cauzã a fost inspirat si a rãspuns tot printr-o întrebare: “Dar de ce trebuie sã se ajungã acolo?!”. “Doamna dr. Ailincãi a fost cea care a pus aceastã interesantã întrebare. Greu de spus ce a urmãrit dânsa cu o asemenea curiozitate, dar, probabil, a fost formulatã pe baza bibliografiei de concurs”, au spus, aluziv, cunoscãtorii întregii situatii. Bibliografia datã celor care s-au înscris la concursul pentru postul de îngrijitor în sectia de Chirurgie a spitalului municipal Husi a vizat lucrarea Georgetei Balta (Cap. I), “Tehnici de îngrijire a bolanvilor”, Ordinul 1226/2012 – “Gestionarea deseurilor rezultate din activitãti medicale” si Ordinul 916/2006, “Precautiuni universale”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.