spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Rudele femeii decedate acuzã spitalul de neglijentã

- Advertisement -

NEGARE Familia Paulei Stîngã, femeia de 39 de ani, decedatã pe 8 martie, la ATI Reanimare, la spitalul bârlãdean, neagã cu vehementã informatia cã ea ar fi murit de la consumul de pastile de slãbit. Cu lacrimi în ochi si certificatul medical constatator al decesului in mana, tatãl si sotul femeii acuzã spitalul din Bârlad cã a ucis-o, din cauza unei septicemii generalizate care a fost provocatã, spun ei, din spital. Medicul legist care a efectuat necropsia, Sergiu Sãvinescu, a stabilit ca principalã cauzã a mortii “insuficientã cardio-respiratorie acutã; sepsis, bronhopneumopatie acutã bilateralã si steatozã hepaticã”, dupã cum scrie pe certificatul constatator al decesului. Membrii familiei sunt decisi sã dea în judecatã spitalul bârlãdean, cu care, spun ei, se vor lupta pânã în pânzele albe. Din pãcate, în urma femeii decedate au rãmas douã fetite, cãrora acest rãzboi nu le va aduce mama înapoi. Medicul legist a exclus varianta gripei porcine din start, însã a precizat cã cel mai probabil, consumul de pastile pentru slãbit, fãrã supraveghere medicalã, a dus la scãderea severã a imunitãtii corpului Paulei Stîngã. Politistii au ridicat tuburile cu medicamente pentru slãbit, urmând a derula o anchetã în acest caz.

Decesul prematur al fostei asistente medicale, Paula Stîngã, la numai 39 de ani, este departe de a fi elucidat. Desi s-a vehiculat suspiciunea de prezentã a virusului AH1N1 (gripa porcinã), ieri, la necropsie, aceastã suspiciune a cãzut. Medicul legist Sergiu Sãvinescu a declaat cã decesul a survenit în urma unei infectii numitã Sepsis (septicemie severã), coroboratã cu o bronhopneumonie acutã bilateralã. “Decesul a survenit în urma unei bronhopneumonii acute bilaterale si a unei septicemii severe (Sepsis), infectia plecând de la plãmâni spre toate organele. Este greu de spus cã pastilele pentru slãbit ar fi cauzat aceastã stare septicã, dar nu este exclus. Am citit si eu prospectele acestor pastile, care au fost ridicate de politie ca probe, iar acolo scrie clar cã aceste pastile se iau doar la recomandarea medicului, cu indicatie de supraveghere. Am înteles cã le-a luat fãrã recomandare medicalã, fãrã control medical, fãrã a se consulta cu cineva care sã o îndrume. Este stiut cã aceste pastile luate necontrolat, chiar si ceaiul pentru slãbit, pot produce scãderea severã a imunitãtii corpului, iar orice infectie poate fi fatalã. Deocamdatã nu ne putem pronunta asupra acestui aspect, pânã când nu vor veni rezultatele de la analize histopatologice, care vor fi efectuate la IML Iasi. Cât priveste embolia grãsoasã, tot aceste rezultate ne vor spune cu exactitate dacã ea a existat. Embolia grãsoasã este unul din efectele infectiei generalizate (Sepsis)”, a precizat medicul legist Sergiu Sãvinescu.

Familia refuzã sã creadã cã Paula a murit de la medicamentele de slãbit!

Aparitiile în presã a unor informatii neconfirmate de medicul legist, cum ar fi cã Paula Stîngã a murit de gripã porcinã (AH!N1) sau de la pastilele de slãbit, a înfuriat familia femeii. Cu certificatul constatator al decesului în mânã, tatãl si sotul Paulei acuzã spitalul bârlãdean cã a infectat-o pe femeie si presa cã face stiri mincinoase. “Domnul doctor Sãvinescu, am discutat cu el si mi-a spus clar cã a murit de septicemie, nu din cauza pastilelor. N-a luat pastile, nu-i adevãrat cã din cauza lor. A fost rãcitã, a avut bronhopneumonie si sepsis. Asta i-a dat cei din spitalul ãsta de la Bârlad. Sepsis este infectie în tot corpul. Noi bãnuim cã a luat ceva din spital care i-a provoat infectia asta generalizatã, de unde din altã parte? Asta este numai din spital!”, a spus tatãl femeii decedate. Distrus de durere, sotul Paulei, care a rãmas singur cu douã fetite minore, de 4 si 6 ani, vrea sã dea în judecatã spitalul, presa, medicii, pe oricine… Numai de consumul de pastile de slãbit nu vrea sã audã. Mai mult, el a precizat cã va face la politie plângere penalã împotriva spitalului bârlãdean, acuzând medicii care au îngrijit-o pe sotia sa cã nu au tratat-o bine, iar un virus luat din spital ar fi cauzat infectia puternicã ce a dus la sepsis si deces.

Vã reamintim cã Paula Stîngã, de 39 de ani, din Bârlad, asistentã medicalã de profesie, a ajuns pe 3 martie la spitalul bârlãdean, prezentând insuficientã respiratorie. A fost internatã la sectia de Pneumofiziologie cu diagnosticul de pneumonie, dar, pe 5 martie, starea sa s-a agravat, a fost transferatã la ATI Reanimare si pusã pe aparate de respirat. Familia a declarat medicilor în timpul cât femeia a fost în comã, faptul cã aceasta consuma pastile de slãbit cumpãrate de pe Internet. Se presupune cã ea fãcea acest lucru fãrã a spune nimãnui, sotul ei fiind cel care a descoperit pastilele, în dulapul cu medicamente al sotiei. Pe 8 martie, la primele ore ale zilei, inima Paulei Stîngã a cedat, dupã ce mai suferise încã douã stopuri cardiace, dar a fost resuscitatã. La orele 6.20, de Ziua Femeia, Paula Stîngã a plecat la cer. A lãsat în urmã o familie distrusã de durere, care vrea rãspunsuri la mii de întrebãri si nu are de unde le obtine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.