spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Comisia de receptie de la CJ Vaslui a decis: statiile de transfer pentru gunoi menajer nu corespund proiectelor!

- Advertisement -

PROIECT ÎN PERICOL… Pe lângã problemele cu DNA, sefii judetului au mari probleme si cu receptia obiectivelor construite cu fonduri europene. Conform unui document oficial, semnat de presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, o comisie de receptie, alcãtuitã la finele lui 2015, care urma sã vadã în ce mod s-au respectat cerintele din caietele de sarcini în cazul statiilor de transfer deseuri menajere nu a dorit sã semneze pentru receptia celor patru statii, din Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti. Constructorii au fost notificati sã remedieze problemele gãsite de comisia de receptie, în timp foarte scurt. Pânã la jumãtatea anului urmeazã sã fie preluatã întreaga lucrare, altfel Buzatu, Mihalachi si Bichinet sunt buni de platã, pentru lucrarea de peste 35 de milioane de euro, plus unele plângeri fãcute deja la DNA pe tema licitatiilor de la acest proiect.

În aprilie 2011, CJ Vaslui a semnat cu Ministerul Mediului si Pãdurilor contractul de finantare nr.131891, pentru proiectul “Sistem integrat de management al deseurilor solide în judetul Vaslui”, proiect început din vremea lui Ion Manole. Proiectul avea o valoare totalã, fãrã TVA, de 132 milioane lei, valoarea eligibilã a proiectului, din care finantarea din partea Uniunii Europene si a Guvernului României era de 120 milioane lei. Perioada contractului de finantare a avut drept termen final 30 iunie 2016, conform unui act aditional încheiat în noiembrie anul trecut. Anul trecut, se aratã într-un document semnat de sefii CJ Vaslui, s-au desfãsurat lucrãri de constructie la urmãtoarele obiective din cadrul proiectului: statii de transfer (Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti); puncte de colectare; închiderea depozitelor urbane existente – Bârlad, Husi si Negresti. Lucrãrile pentru statiile de transfer si punctele de colectare au fost finalizate, fiind organizatã si receptia. Ori, la receptie, surprizã totalã! Comisia de receptie la terminarea lucrãrilor, desemnatã de Buzatu, a

întocmit procesul-verbal nr.1, prin care a respins receptia lucrãrilor. Ca atare, firmele constructoare au fost înstiintate sã remedieze, în timpul cel mai scurt, deficientele si neconformitãtile semnalate de comisie, altfel conducerea CJ Vaslui este bunã de platã. La Centrul de Management Integrat al deseurilor, inclusiv statia de sortare si statia de tratare a levigatului, cunoscutã în judet drept “groapa de gunoi de la Rosiesti”, au fost finalizate testele, urmând sã fie realizatã receptia finalã a acestui obiectiv, ceea ce înseamnã cã nici acolo lucrurile nu sunt clare, la fel cum nu este finalizat nici acum contractul de închidere a depozitelor urbane existente. Sefii Consiliului Judetean sustin cã restul lucrãrilor rãmase de executat vor fi terminate în anul 2016. De asemenea, tot anul trecut, au fost demarate procedurile de atribuire pentru contractul de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului public de management si operare a Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) din judetul Vaslui, a statiilor de transfer si platformelor publice de colectare de la Negresti, Vaslui, Husi si Bârlad, a flotei de vehicule de transport deseuri între statiile de transfer si CMID, cât si pentru delegarea gestiunii serviciului public de colectare si transport deseuri din zonele urbane si rurale ale judetului Vaslui, de operare a platformelor pentru puncte de colectare a deseurilor si a flotei de vehicule de colectare a deseurilor de ambalaje reciclabile, licitatie care s-a terminat cu un urias scandal si reclamatii la DNA, din partea unor firme. Important de spus este cã, anul trecut, Buzatu a semnat cãtre constructori documente de platã în valoare de aproape 4,5 milioane euro. “În anul 2016 vor fi finalizate lucrãrile la toate obiectivele de investitii si se are în vedere atribuirea contractelor de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare, astfel încât la 30 iunie 2016 sã fie îndepliniti în totalitate indicatorii de performantã ai proiectului”, scrie în documentele oficiale de la judet. Rãmâne de vãzut dacã nu vor cãdea unele capete, pânã atunci, date fiind plângerile la DNA sau politie, care vin din toate pãrtile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.