spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Incredibil, dar adevãrat: primarul de la Poienesti a retras cererea de demitere a secretarei!

- Advertisement -

POVESTEA PLATOULUI… Rãzboiul dintre primarul comunei Poienesti, Gheorghe Poede, si secretara institutiei, Cecilia Ciobanu, s-a încheiat în mod neasteptat. În urmã cu o lunã de zile, Poede tuna si fulgera la adresa secretarei, spunând cã de pe data de 15 martie comuna Poienesti va avea un nou secretar la primãrie. Mai mult, primarul acuza cã în timpul controlului fãcut de Prefecturã apãruse “un platou cu plãcinte si struguri”, însã cei care au mers în control au altã variantã. “Ni s-a spus cã este vorba de ospitalitatea locului, dar am spus cã nu e bine sã ne atingem de plãcinte sau struguri, cã primarul poate sã interpreteze în fel si chip aceastã farfurie”, explicã o sursã din Prefecturã. Pe 10 martie, cu cinci zile înainte de termenul limitã, primarul s-a sucit. Poede a mers în instantã si si-a retras plângerea, în fapt o simplã declaratie scrisã cu mâna sa, fãrã numãr de înregistrare, nimic, prin care secretara era concediatã. Din aceastã cauzã, dosarul deschis la instanta de Contencios-administrativ s-a închis, iar secretara Ciobanu va fi astãzi la post, desi, probabil, unii de prin Poienesti se asteptau ca aceasta sã fie trecutã pe liber.

Primarul Gheorghe Poede a concediat-o pe secretara primãriei, Cecilia Ciobanu, dupã un scandal care l-a scos din sãrite pe prefectul judetului. Poede i-a dat preaviz secretarei primãriei, începând cu 15 februarie, urmând ca, în termen de 30 de zile, sã fie desemnatã o altã persoanã pe functia de secretar. Începând cu 15 martie, comuna Poienesti urma sã nu mai aibã secretar în activitate, fapt unic în administratia judetului. Imediat ce primarul a semnat documentul de concediere au apãrut si acuze cãtre functionarii trimisi de Prefecturã sã controleze activitatea secretarei. “Ce control este ãsta de la Prefecturã, când se pune în fata lui Mocanu, care a venit se pare în control, platoul de plãcinte si de struguri? Ce control fac angajatii de la Prefecturã, cu astfel de manifestãri? Este incalificabil! Îl înteleg pe prefect cã vrea liniste în judet, dar nu cu astfel de controale. Secretara primãriei a primit nesatisfãcãtor, pentru cã nu este capabilã sã ducã la îndeplinire deciziile primarului. Are preaviz pânã pe 15 martie”, spunea Poede. Unul dintre functionarii trimisi de Prefecturã spune, la adãpostul anonimatului, cum s-a desfãsurat controlul la Poienesti. “Când ne-am dus acolo, a apãrut o farfurie cu patru plãcintele si vreo trei struguri. Ni s-a spus cã este vorba de ospitalitatea locului, dar am spus cã nu e bine sã ne atingem de plãcinte sau struguri, cã primarul poate sã interpreteze în fel si chip aceastã farfurie. Colegul meu, Florin Mocanu, avea budincã de acasã, asa cã a mâncat ce a adus la pachet. La un moment dat, tin minte cã a venit primarul si i-am spus sã serveascã din plãcinte, dar nu a vrut”, spune functionarul.

Primarul Poede si-a retras plângere de la Tribunal

Cei care au vãzut documentul prin care secretara era concediatã,ã spun cã era vorba de o simplã hârtie, scrisã de primar, personal, prin care acesta o înstiinta pe Ciobanu cã are 30 de zile, din 15 februarie, pentru a preda postul de la primãrie. Niciun numãr de înregistrare, nicio bazã legalã sau explicatii cât de cât legale, nimic. Pe 15 martie expira preavizul acordat de primar, iar primãria Poienesti urma sã rãmânã fãrã secretar. Atât Prefectura, cât si secretara, au cerut anularea deciziei primarului în Contencios-administrativ. Pe 10 martie, cu cinci zile înainte de termenul limitã, cumva primarul de la Poienesti a fost convins sã renunte la demersul sãu. Asa se face cã, pe site-ul Tribunalului Vaslui, în procesul dintre secretarã si primar a apãrut o simplã informatie: “Admite exceptia lipsei de interes, invocatã de pârât (primarul Poede, n.r.) prin întâmpinare. Respinge cererea de suspendare a executãrii dispozitiei nr. 34/15.02.2016 emise de Primarul comunei Poienesti formulatã de reclamanta Ciobanu Cecilia în contradictoriu cu pârâtul Primarul comunei Poienesti, Poede Gheorghe, cu sediul în comuna Poienesti, jud. Vaslui, ca lipsitã de interes. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusã la Tribunalul Vaslui. Pronuntatã în sedintã publicã, azi, 10 martie 2016”. Ori, odatã ce primarul si-a retras decizia, secretara poate sta la muncã în continuare, desi este clar cã între ea si primar lucrurile nu se vor calma deloc, cel putin pânã la alegerile locale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.