spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Primarul Vasluiului explicã de ce va investi într-un nou bazar: “Acolo, sunt 300 de familii care mãnâncã o pâine”

- Advertisement -

OBIECTIV ÎNDRÃZNET…Investitia de aproape 5 milioane de euro, anuntatã de primãrie, legatã de constructia unui nou bazar si a unui târg auto, în zona Sãlii Sporturilor, a nãscut o serie de discutii în oras. Unii vasluieni spun cã este nevoie de un spatiu aerisit, modern, în care sã se facã expunerea si vânzarea mãrfurilor – fatã de improvizatia actualã, de pe fostul teren de oinã al orasului – altii sustin cã este nevoie de locuri de muncã si cã ar trebui fãcut un parc industrial, înaintea bazarului. La toate aceste întrebãri, primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, spune cã ridicarea unui nou bazar are un dublu scop, dincolo de orice considerent.

“Acolo sunt produse pentru toate buzunarele, mai ales lucruri care nu se mai gãsesc în marile magazine, de care vasluienii au mare nevoie. Sunt haine pentru toate buzunarele, plus multe bunuri, pe care si le poate permite fiecare. În al doilea rând, s-au creat multe locuri de muncã, peste 300 de familii din oras câstigã acolo o bucatã de pâine. Sunt oameni care vând în bazar sau merg prin târgurile din judet, pentru a asigura un venit familiei. Numai în bazarul actual sunt peste 150 de societãti comerciale, asociatii familiale, întreprinderi individuale. De aceea, vrem sã construim un bazar nou, cu spatii de expunere adecvate”, spune primarul Vasile Pavãl. Noua constructie a bazarului, care începe în acest an, va fi un obiectiv cu adevãrat îndrãznet, un spatiu modern, în care va functiona si un târg de masini, pentru a degreva orasul de sutele de masini scoase la vânzare pe diferite strãzi. Comerciantii din actualul bazar vor fi nevoiti sã se mute peste doi ani si ceva în noua locatie, iar suprafata de teren pe care functioneazã în prezent bazarul va fi folositã pentru extinderea parcului de la Teatrul de Varã, un parc foarte mare, complet modernizat si sistematizat, mai spune primarul orasului.

Va fi construit si un parc industrial, pe terenul fostului CET

Cum Vasluiul are mare nevoie de locuri de muncã, primarul Pavãl spune cã va fi ridicat un parc industrial, cu toate utilitãtile, în locul fostului CET. Toate clãdirile de acolo vor fi dãrâmate, iar pe acest loc va fi construit acest parc, care poate însemna o sansã pentru economia localã. “Vom face parc industrial pe fonduri europene. Asteptãm ghidurile, pentru a vedea sursele de finantare, dupã care vom demara toate procedurile pentru accesarea acestor fonduri. Am vãzut cã la Centrul de Afaceri lucrurile merg foarte bine, toate spatiile sunt închiriate, ceea ce înseamnã cã existã un interes pentru dezvoltarea afacerilor în oras“, a mai spus Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.