DSP Bacau a finalizat ancheta demarata dupa ce peste 130 de persoane, care au participat la un praznic in comuna Traian, au ajuns la spital cu simptome ale toxiinfectiei alimentare – un angajat al firmei de catering a fost depistat cu Salmonella si el ar fi cauza imbolnavirii satenilor
La o saptamâna de la inregistrarea primelor cazuri de toxiinfectie alimentara, dupa un praznic organizat in comuna Traian, Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a facut publice rezultatele anchetei demarate.
Potrivit oficialilor acestei institutii, in total 134 de persoane care au mâncat la pomana au ajuns la spital, dintre care 120 adulti si 14 copii, iar 70 dintre acestia au fost internati pentru tratament. Dar pentru a afla ce anume i-a imbolnavit pe oameni, de la pacientii spitalizati au fost recoltate probe pentru analize, dar s-a dispus ca si angajatii firmei de catering, care a furnizat mâncarea la praznic, sa faca analize si astfel s-a gasit Salmonella la unul dintre salariatii implicati in pregatirea mâncarii.
„Rezultatele de laborator au pus in evidenta Salmonella grup D in 30 de coproculturi si intr-un lichid de varsatura. Serviciul de Control in Sanatate Publica a impus efectuarea examenului coprobacteriologic pentru personalul angajat in unitatea de catering, alcatuit de 4 persoane, implicat in prepararea si manipularea produselor alimentare, iar pentru unul din angajati coprocultura a evidentiat prezenta Salmonella grup D”, a declarat dr. Marin Bustuc, directorul DSP Bacau.
sursa: http://www.desteptarea.ro/traian-cine-i-a-imbolnavit-pe-cei-134-de-sateni-care-au-mancat-la-praznic/