spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Amenzi de jumãtate de miliard de lei în pietele din Vaslui si Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

RAZIE PROLIFICÃ… Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice au organizat o nouã actiune de verificare a agentilor economici si persoanelor fizice din pietele din Vaslui si Bârlad. Au fost date amenzi de peste 50 000 de lei, fiind înregistrate si douã dosare penale, iar aproape douã tone de produse procesate din cereale (fãinã, tãrâte) au fost confiscate.

Pe 15 martie a.c., politistii au efectuat controale în complexe comerciale si în pietele din municipiile Vaslui si Bârlad, actiunea având drept scop prevenirea si descoperirea faptelor ilicite de naturã infractionalã sau contraventionalã sãvârsite în urma desfãsurãrii activitãtilor de comert. Politistii au verificat legalitatea documentelor referitoare la provenienta bunurilor si produselor comercializate, a avizelor si atestatelor prevãzute de lege, urmãrindu-se totodatã identificarea faptelor de evaziune fiscalã si a actelor de comert ilicit. Verificãrile au avut în vedere si legalitatea efectuãrii transportului de mãrfuri si respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier. În urma controalelor efectuate la 49 agenti economici, politistii au înregistrat douã dosare penale în care efectueazã cercetãri pentru sãvârsirea a trei infractiuni. De asemenea, politistii au aplicat 35 sanctiuni contraventionale, dintre care 31 la Legea privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite, trei la Legea pentru stabilirea unor mãsuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si una la alt act normativ. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic la autovehiculele destinate transportului de persoane si mãrfuri, politistii au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale, în conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgentã privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totalã a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 50.150 lei.

La en-gros, nereguli cu tona!

“În urma unui control efectuat la un centru comercial en-gros, politistii au indisponibilizat 1750 kg produse procesate din cereale pentru care gestionarul nu a prezentat documente de conformitate care sã ateste calitatea produselor comercializate. La actiune au participat si politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Rutier, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, precum si specialisti de la Directia Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratul Teritorial de Muncã Vaslui”, a mentionat comisarul Stefan Sofrone, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.