Eticheta pentru carnea comercializată pe teritoriul României va trebui să cuprindă mențiuni privind țara sau țările de origine, naștere, creștere, sacrificare și tranșare a animalului, conform unor modificări propuse în Parlament. Eticheta “carne românească” va fi aplicată doar produsului care a fost obținut în întregime în România.
Membrii Comisiei pentru agricultură și industrie alimentară au propus acest modificări în cadrul unei subcomisii pentru amendarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Amendamentele, obținute de Profit.ro, urmează a fi aprobate săptămâna viitoare în dezbaterea Comisiei, care le va înainta spre adoptare plenului Camerei Deputaților.
Potrivit amendamentelor, eticheta pentru carnea comercializată pe teritoriul României va cuprinde următoarele mențiuni: a) țara de origine; b) născut în … (țara); c) crescut în … (țara); d) sacrificat în … (țara); e) tranșat în … (țara); f) marca de sănătate publică veterinară/ marca de identificare.