spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Vlasã tot mai singur, toatã lumea s-a dezis de el

- Advertisement -

ASTEPTARE…În urma dezvãluirilor ziarului Vremea Nouã, nimeni din Prefecturã si nici judecãtoarea Manta-Grapa nu a mai primit banii pentru participarea în comisia de organizare a referendumului. Ba mai mult, nici cei din comisia tehnicã, care legal au dreptul, au refuzat banii. Astfel Primãria Pungesti face o economie de peste 15.000 de lei în bugetul local, adicã jumãtate din suma alocatã referendumului. Între timp, Curtea de Apel a dat termen solicitãrii Prefecturii dupã ce dosarul a mers pe ruta Judecãtorie – Tribunal – Curte de Apel. Vineri pe 25 martie se va afla cine judecã validarea referendumului, iar judecãtorii ieseni cred cã marti se va afla deznodãmântul. Pungestenii au luat foc când au auzit verdictul. Pentru ei încã o sãptãmâna cu Vlasã, la Primãrie, e mult si jignitor. Vor sã doarmã la Vaslui în ploaie, decât sã meargã acasã la cãldurã cu Vlasã. Au depus ieri o cerere pentru miting la Primãria Vaslui. Între timp Vlasã cautã colacul de salvare. Si-a trimis soferul cu bani sã-i mituiascã pe cei din Prefecturã si Judecãtorie, dupã ce inclusiv prefectul Olteanu i-a atras atentia cã operatiunea este ilegalã. Judecãtoarea Manta-Grapa i-a adresat un mesaj prin secretarul Primãriei, cã nu vrea banii pentru cã nu vrea sã ajungã la DNA.

Pungestenii au venit pentru a treia zi la Prefecturã Vaslui. De data aceasta în numãr mai mare. Au vrut sã instaleze corturi însã comandantul jandarmilor vasluuieni, Paul Smântânã i-a amenintat cã dacã nu au autorizatii nu o pot face si vor fi amendati si evacuati în forta. “Ce sunteti la voi pe toloacã, la Pungesti, sã faceti ce vreti, aici este Vasluiul” le-a spus batjocoritor acesta. Sãtenii au reactionat: Pãi politicienii au voie sã punã corturi pentru semnãturi, iar noi care ne cãutam dreptatea nu avem voie. Ce credeti cã noi facem banii cu ciocanul. Nu avem de unde sã dãm în fiecare zi bani pe autobuz, stãm aici pânã primim rãspunsul. Acasã primarul pune oamenii lui sã ne hãrtuiascã” a spus unul dintre protestatari. Smântânã nu a fost impresionat. A plecat spre nasul sãu, Dumitru Buzatu, la Consiliul Judetean pentru a primi instructiuni. Între timp, protestatarii de la Pungesti au primit rãspuns de la Primãria Vaslui cã cererea lor pentru miting se va discuta astãzi la ora 9.30. În jurul orei 15.30 protestatarii au plecat. O poaie deasã i-a alungat. Vor reveni astãzi hotãrâti si dacã plouã îsi vor instala corturile. “Am amânat montarea corturilor fiindcã nu vrem sã dacã satisfactie celor care nu vor sã recunoascã referendumul si sã intrãm în conflict cu Jandarmeria. Vom lua autorizatie sã intrãm în legalitate. Stim cum sã gestionãm acest rãzboi al nervilor si al asteptãrii. Avem experientã de acum doi ani, de la Pungesti, când dupã ce ne-au bãtut si umilit, au venit peste noi cu amenzi. Si dacã tot am ajuns aici, vreau sã le multumesc tuturor românilor care ne-au ajutat sã strângem bani si sã plãtim aceste amenzi. Fãrã ei am fi fost astãzi datori vânduti. Vreau sã trag un semnal de alarmã celor din Prefecturã care au organizat referendumul. Mai sunt câteva zile si termenul dat de Curtea de Apel Brasov, de 90 de zile, de a finaliza referendumul se scurge. Vom face plângeri penale pentru nerespectarea unei hotãrâri judecãtoresti si nu vom pleca din fata Prefecturii pânã când nu se dã solutia. Dacã e nevoie vom merge în fata Guvernului, la Ciolos, care a ajuns în Palatul Victoria cu ajutorul strãzii. Nu înteleg de ce acest om pentru care am înghetat în stradã anul trecut, tolereazã situatia de la Vaslui si îi lasã pe pungesteni sã fie umiliti ca în timpul guvernãrii lui Ponta” a spus Ticu Pâslaru, liderul Miscãrii de Rezistentã.

Pungestenii au de asteptat pânã martea viitoare

În timp ce protestatarii îsi lasã treburile în gospodãrie pentru respectarea dreptului de a fi suveran, hârtiile cu procesul verbal privind rezultatele referendumului au ajuns la Curtea de Apel. Ieri, în jurul orei 14.30, acestea au ajuns de la Vaslui pe masa judecãtorilor. Acestia au fixat termen vineri pe 25 martie: “A fost stabilit termen pentru judecarea competentei, vineri, 25 martie. Chiar dacã va fi judecat în Camerã de Consiliu si în regim de urgentã, sunt de pãrere cã, cel mai devreme, marti se va putea judeca validarea rezultatelor referendumului de la Pungesti. Dosarul trebuie sã ajungã, de la Curte, înapoi la instanta competentã si apoi repus pe rol. Ar putea fi judecat si luni dar sunt slabe sanse. Spun asta din experienta pe care o am ca judedcãtor”, a spus purtãtorul de cuvânt al Curtii de Apel Iasi. Asadar, pentru cã comisia de organizare a referendumului, pentru care primarul a scos din bugetul comunei suma de 12.000 de lei, nu si-a fãcut treaba pungestenii mai trebuie sã-l suporte pe Mircia Vlasã, primarul demis încã o sãptãmânã. Judecãtorul Manta-Grapa Diana Eugenia ar fi trebuit sã facã aceste demersuri cu mult înainte, mai ales cã a fost pontatã cu 30 de zile lucrãtoare. La fel ar fi trebuit sã cearã lãmuriri la Curtea de Apel si judecãtorul BEC, Burlibasa, care de asemenea a fost pontat cu diurnã si indemnizatie 28 de zile. Cine plãteste pentru aceste bâlbâieli. La auzul acestui verdict, sãtenii s-au revoltat: “Este inuman ce se întâmplã. Am fost de acord sã plãtim din Consiliul Local peste 30.000 de lei pentru acest referendum si acum aflãm cã nimeni nu stie de cine trebuie validat. Oare acesti judecãtori care ne-au mâncat banii comunei, cu tot cu domnii din Prefecturã de ce nu s-au îngrijit atunci când au fãcut graficul referendumului sã lãmureascã aceste lucruri. Au avut douã luni la dispozitie. De ce n-au trimis la Curtea de Apel atunci. De ce tocmai acum. Înseamnã cã cineva face presiuni ca primarul sã rãmânã, desi 30% din pungesteni au spus cã Vlasã trebuie sã plece, o majoritate cerutã si de lege si care apare si în motivarea instantei de la Brasov” a declarat Cãtãlin Stamate, consilier local si unul dintre cei care au strâns semnãturi pentru demiterea primarului

Judecãtoarea Manta-Grapa cât si cei din Prefecturã au refuzat banii lui Vlasã

Soferul lui Vasã a fost trimis de acesta la Vaslui sã-i plãteascã pe cei care fac parte din comisii. Desi Vremea Nouã a arãtat cã plãtile sunt ilegale, Vlasã a fortat si a trimis banii la Vaslui. Niciun angajat din Prefecturã nu a mai vrut sã se atingã de bani, nici chiar cel care a negociat sumele. Este vorba despre Dumitru Ciomaga care s-a certat ca la usa cortului cu angajatii din Primãria Pungesti pentru ca în fisa de pontare sã fie trecute 30 de zile în loc de 20. Curios de vãzut cum a fãcut Vlasã si a obtinut fisa cu semnãturile celor sase care au semnat prezent pentru 30 de zile petrecute la Pungesti. Angajatii din primãrie sustin cã înafarã de Ciomaga care a fost o zi si de cei din Pungesti, restul nu au cãlcat pe acolo. Judecãtoarea Manta-Grapa a sunat ieri dimineatã si la anuntat pe secretar sã nu cumva sã trimitã banii la Vaslui: “Vã rog înapoiati banii înapoi la Trezorerie. Mie nu-mi trebuie nimic. Nu vreau sã merg la DNA pentru o prostie” ar fi spus aceasta lui Chiriac. Dacã judecãtoarea a fost atât de fermã, dupã ce ziarul nostru a descoperit aceastã golãnie, atunci de ce a semnat prezenta pe fisele de pontare, fise în baza cãrora s-au scos banii din Trezorerie? Nu a stiut ce semneazã sau cineva i-a falsificat semnãtura, pentru cã în acest caz ar trebui sã sã sesizeze organele abilitate. Pungestenii s-au interersat si depun plângere împotriva celor sase din comisie, cât si împotriva lui Vlasã pentru tentativã de mituire si delapidare la Parchetul de pe lângã Judecãtorie. (Lucian Timofticiuc)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.