spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Cumetrele lui Pecheanu primesc bãtaie la foc automat

- Advertisement -

DILEMÃ… Nevestele care s-au declarat bãtute la Drânceni, pentru a primi câte 6.000 de lei, printr-un proiect al ANES, au stârnit un scandal pe cinste în comunã! În timp ce primarul Pecheanu sustine cã au fost alese cele mai necãjite si abuzate femei, contestatarii acestuia aratã cu degetul cã au indetificat în lista beneficiarelor, în primul rand, nepoatele si cumetrele primarului. “Una dintre cumetrele primarului si-a luat masinã cu banii de pe asa-zisa bãtaie. Altã abuzatã este Gina, care vinde la magazinul primarului, dar ea nici mãcar nu are bãrbat care sã o batã. Apoi, între bãtute se aflã si sotia omului de serviciu de la Primãrie”, au spus criticii primarului.

Proiectul Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse (ANES), prin care femeilor, victime ale violentei în familie, li se acordã câte 6.000 de lei, stârneste controverse. Cel putin la Drânceni, unde, oficial, sunt cele mai multe beneficiare – 29, lucrurile sunt aspru criticate. Oamenii din comunã au acuzat faptul cã banii s-au dat doar la persoanele agreate de primar, însã nici vorbã ca, cele mai multe dintre ele, sã fi fost bãtute în familie. Sotia omului de serviciu de la Primãria Drânceni, vânzãtoarea de la magazinul primarului Pecheanu, dar si vreo douã cumãtre si-o nepoatã a acestuia – toate s-au declarat victime ale bãtãlilor sotilor.

“Doamna Gina, care declarã cã o bate bãrbatul, ce sã vedeti?! Nu are bãrbat!”

“Doamne fereste, ce minciuni! Pãi, eu pot sã vã spun despre fiecare cum stã treaba, cã trãiesc aici, cu ei, în sat. Bohotineanu Maria are 48 de ani si este sotia omului de serviciu al Primãriei Drânceni. Nu am auzit sã îsi batã nevasta, ba chiar au o cãsnicie bunã. Mai departe, Chelaru Elena este buna prietenã cu angajatul de la ISU si are un bãrbat cuminte, de îl poate bate ea pe el, nicidecum invers. Doamna Gina Laptes, care declarã cã o bate bãrbatul, ce sã vedeti?! Nu are bãrbat de ani de zile, fiind divortatã! Dar numai cã lucreazã ca vânzãtoare la magazinul primarului! Mariana Moisã, 46 de ani, este nimeni alta decât cumãtra primarului Gelu Pecheanu, acesta i-a botezat un copil. Nu o bate nimeni, dar a luat banii. Perj Ionela, altã beneficiarã, este chiar verisoara sotiei domnului primar Pecheanu. Are un bãrbat cuminte si la locul lui, cã nici mãcar nu stiu cum a putut spune prostia asta, cã o bate. Cele douã cumnate, Sandachi Mihaela si Mirela, lucreazã ba sotul, ba copilul, pe la ferma domnului primar. Apoi, altã femeie care a luat cei 6.000 de lei este Sorohan Elena, care este nimeni alta decât cumãtra primarului. Are 24 de ani si primarul Pecheanu i-a botezat un copil. Si-a luat masinã cu banii! Lista poate continua. Domnul primar a dat acesti bani doar la rude si slugi, iar femeile necãjite, care meritau cu adevãrat, stau si se uitã”, a spus contabilul Primãriei Drânceni, Ion Lemnaru.

“Îi multumesc domnului primar, cã a fost un om de treabã cã mi-a dat acesti bani”

De partea cealaltã, primarul Pecheanu sustine cã toate aceste femei au bãrbati care le bat frecvent, beau si fac scandal în casã, din pricina neajunsurilor. Nu toate beneficiarele însã se simt atât de… victime, dar recunosc faptul cã banii le-au prins tare bine. “Eu mã numesc Sabina Stoica, am 26 de ani si am fost în acest proiect. Concubinul meu m-a bãtut mai demult, nu acum. S-a supãrat cã am cheltuit niste bani, cât a fost el plecat. Cu banii pe care i-am luat acum, cei 6.000 lei, ne-am luat materiale de constructii, ca sã facem o camerã pentru cei doi copii. Sã stiti cã eu am fost la acele cursuri si acolo erau doar femei necãjite. De exemplu, era o fatã de 19 ani, Ciobotaru Costina, care avea 2 copii, era tare necãjitã, concubinul o bãtea, nu avea unde sta. Venea si mama ei la program. Îi multumesc domnului primar, cã a fost un om de treabã cã mi-a dat acesti bani. Au prins bine. Si eu chiar îl votez, când vin acum alegerile”, a spus, încântatã, Sabina. Concubinul ei, Valericã Vasilache, a vrut sã îsi spunã si el punctul de vedere, care nu prea a coincis cu al sotiei. “Sã stiti cã eu nu o bat niciodatã, noi trãim bine unul cu altul. Avem copii, ne întelegem. Ea are grijã de copii, face treabã, are grijã de casã, nu avem de ce ne bate”, a sustinut Valericã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.