spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

NOMINALIZARE Andra Iustina Mocanu, elevă în ultimul an a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, nominalizată la Premiul pentru Excelență la Iași!

- Advertisement -

Premiul pentru Excelență primit de o elevă din Bârlad, la propunerea PSD!

INIȚIATIVĂ DE SUCCES O elevă din Bârlad, Andra Iustina Mocanu, care este în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din localitate, va primi astăzi Premiul de Excelență pentru activitatea artistică și reușitele școlare. Premiul va fi oferit în cadrul unei Gale de Excelență pe zona Moldovei și Dobrogei, în Iași, la inițiativa Tele Moldova și Prima TV. Nominalizare ala premiu a fost făcută de senatorul PSD de Bârlad, Gabriela Crețu, care i-a urmărit cariera artistică a Iustinei Mocanu de câțiva ani. Palmaresul elevei care este originară din satul Hălărești, comuna Iana, este impresionant. „Am ales să nominalizăm pe Iustina Mocanu pentru că provine din mediul rural, are foarte multe premii școlare naționale și internaționale obținute și astfel de tineri trebuie încurajați și scoși în relief, pentru că ei sunt viitorul nostru.”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, cel care va oferi premiul elevei din Bârlad, în această seară.

„Seara valorilor” moldovenești și dobrogene, va fi astăzi organizată la Iași, la Restaurantul „La Castel”, unde televiziunea regională Tele Moldova din Iași și Prima TV aniversează astăzi mai mulți ani de la înființare (patru ani Tele Moldova și 20 de ani Prima TV). Pentru că este o obișnuință ca la aniversăriule organizate d ecele două televiziuni să fie premiată excelența, anul acesta organizatorii au decis să fie premiați elevii cu rezultate excelente în domeniul artelor și literaturii. Din fiecare județ s-a ales câte un elev, care a fost nominalizat de către un parlamentar local. Din județul Vaslui, senatorul de Bârlad, Gabriela Crețu (PSD), a nominalizat-o pe Andra Iustina Mocanu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic „Ion Popescu” din Bârlad.

Iustina Mocanu, o valoare artistică a județului nostru!

Cartea de vizită a acestei eleve este impresionantă: s-a născut în satul Hălărești, comuna Iana, este eleva în clasa a XII-a la Liceul pedagogic „Ioan Popescu” din Barlad, secția arte plastice. Are excelente rezultate școlare generale, implicare socială și interese variate. Performanțele au fost atinse în pictura, grafică, modelaj, interpretare muzicala, fotografie (artă fotografică și editare computerizată). Premii relevante obținute (concursuri nationale si internationale de grafica, pictura, interpretare muzicala, ecologie):
– Festivalul Internațional de Prietenie și Artă „Trandafirul Bulgăresc”, pictură – Premiul I
– Concursul interjudețean de interpretare muzicală, creații literare și plastice „Armonia Artelor”, editia I, Bârlad, Premiul I ^Marele Trofeu
– Concursul Național „Locuim pe Pământ. De noi depinde cum”, ecologie – Premiul I
– Olimpiada „Mesteșuguri Artistice Tradiționale”, faza națională, 2014, icoane pe sticlă – locul III
– Olimpiada „Meștesuguri Artistice Tradiționale”, faza națională, 2015, icoane pe sticlă – locul II
– Concursul Național de Artă Plastică „Camil Ressu”, 2014, pictură – Premiul II
– Concursul Național de Artă Plastică „Camil Ressu”, 2014, grafică – Mentiune
– Concursul Național de Artă Plastică „Camil Ressu”, 2012, grafică – Premiul II
– Concursul de Creație Artistică „Dialoguri Vizuale”, grafică – Premiul III
– Concursul de Creație Artistică „Dialoguri Vizuale”, grafică computerizată – Premiul II
– Concursul Național Antidrog „Iubește-ți viața!ă”, afiș – Locul II
– Târgul copiilor meșteșugari, 2014, icoane pe sticlă – Premiul I
– Târgul copiilor meșteșugari, 2015, icoane pe sticlă – Premiul I
– Concursul Interjudețean „Frumusețea Satului Românesc Vazută Prin Ochii Copiilor”, fotografie – Premiul I

„Mă simt onorată să fiu propusă și aleasă din tot acest județ de copii talentați si ambițioși, să fiu premiată cu această distincție. Venind din mediul rural, mediul în care trebuie să lupți pentru a ieși in față, mi-am luat, și la îndrumarea părinților mei, viața în propriile mâini încă din clasa a șasea, și am venit în mediul urban, la o școala de arte. Am continuat pe arte, urmând un liceu în acest sens, însă am decis să „abordez” arta, și să fructific talentul ascuns în mine, la maximum. Am luat și lecții de canto. Îmi place să desenez, dar și să cânt, însă nimic nu se compară cu aceste două arte îmbinate. Faptul că am rădăcini rurale m-a determinat să ma ambiționez și să lupt pentru talentul meu, dovada fiind premiile cu care am fost răsplătită la diferite concursuri. Mă simt foarte onorată, repet, și le mulțumesc din suflet acestor persoane care mă ajută să mă afirm și să reușesc în viață dându-mi rampa de care am nevoie să mă lansez.”, a precizat pentru cotidianul nostru Andra Iustina Mocanu.

Nominalizaarea nu a fost întâmplătoare

Iustina a fost descoperită de senatorul Gabriela Crețu, acum câțiva ani, când fata a donat pentru Balul Spitalului de Urgență o lucrare (pictură), pentru a fi vândută iar banii să intre în scop caritabil în casieria spitalului din Bârlad. „Am fost impresionată de gestul ei caritabil, având în vedere că provine din mediul rural și astfel mi-a atras atenția. Am urmărit-o periodic să văd rezultatele școlare și cele de la concursuri și am fost impresionată de rezultatele ei. Am văzut că la nivel local nu este promovată o asemene avaloare, așa că am decis să o promovez eu, împreună cu cei de la Consiliul Județean Vaslui. Prima promovare va fi la această < < Seară a valorilor > >, unde va primi un Premiu de Excelență.”, a spus senatorul Gabriela Crețu. „Balul de Excelență organizat la împlinirea unor ani de la înființare de către Tele Moldova și Prima TV oferă unor copii care s-au remarcat prin câștigarea unor concursuri naționale și internaționale în domeniul artelor și literaturii. Noi îi vom oferi acestei eleve excepționale un premiu care sperăm să o ajute în viitor, precum și punerea ei în valoare în această seară la Iași. Balul Excelenței va fi transmis în toată Moldova și în Dobrogea, de unde sunt și copiii nominalizați”, a spus și Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.