spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Kovesi obţine aviz pozitiv în CSM pentru un nou mandat la DNA

- Advertisement -

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a obținut aviz favorabil de la Consiliului Superior al Magistraturii pentru un nou mandat la DNA.

UPDATE 10.45: Vă prezentăm mai jos declarația Laurei Coruța Kovesi, în fața membrilor CSM:

Am implementat măsuri cheie, printre care reorganizarea DNA și rezolvarea situației resurselor umane. Numărul inculpaților trimiși în judecată a crescut în fiecare an.

Prima măsură a fost reorganizarea DNA. Am constatat că dosarele mai importante erau preluate de structura centrală, ceea ce nu mi s-a părut o idee foarte bună.  Astfel, am desfințat birourile teritoriale care nu aveau eficiență în activitate. De asemenea, am desfințat serviciul teritorial București, pentru că de foarte multe ori aceleași plângeri erau dublate.

A doua măsură a fost reorganizarea secției judiciare. De exemplu, la Secția Militară volumul de dosare era relativ mic, undeva la 20-30 de dosare per procuror, iar la celelalte secții erau sute de dosare la un procuror.

De asemenea, am dispus și suplimentarea numărului de procurori și polițiști. Pot spune că în ultimii 3 ani, DNA a obținut 50 de posturi de procurori, iar în prezent sunt 90 de polițiști. În momentul de față, DNA este ocupată în proporție de 92%.

Am constituit și o bibliotecă virtuală în cadrul DNA, astfel încât toți colegii din țară să poată vedea toate rechizitoriile.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/laura-codru-a-kovesi-la-un-pas-de-un-nou-mandat-pentru-efia-dna_1914208.html#ixzz44C7TCq38
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.