spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Bichinet iese la atac. Unde au dispãrut Boros si Arcãleanu, cei mai importanti candidati ai PNL Vaslui?

- Advertisement -

NERVOZITATE… Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, a împlinit, ieri, patru ani de zile de când este în PNL. Ca sã „marcheze” momentul, Bichinet a organizat o conferintã de presã personalã, prima din scurta sa carierã liberalã. La cei patru ani de liberalism ai sefului CJ Vaslui, era de asteptat ca, alãturi de acesta, sã aparã cei doi candidati la primãriile Vaslui si Bârlad. În locul lui Marius Arcãleanu si a lui Dumitru Boros, candidatii din cele mai importante municipii ale judetului Vaslui, însã, au venit doi liberali din mediul rural, candidati la primãrii de tarã. Bichinet continuã sã viseze la alegeri uninominale, desi stie cã, în acest caz, fãrã un partid în spate, ar fi zdrobit de Dumitru Buzatu.

Marius Arcãleanu, candidatul PNL la primãria Vaslui, continuã sã stea în umbrã. La fel cum face si Dumitru Boros, candidatul liberal la primãria municipiului Bârlad. Unul se laudã cu 40-49 de procente, dacã ar fi în luptã directã cu Vasile Pavãl – apropo de Arcãleanu – celãlalt are 20% din voturi la Bârlad, dacã mâine ar fi alegeri în municipiu. Cine iese la rampã, în acest timp? Numãrul doi de pe lista de consilieri judeteni ai Partidului National Liberal, Corneliu Bichinet. Mândru nevoie-mare, Bichi a anuntat ieri cã a împlinit patru ani de când este în PNL, un partid în care s-a „acomodat foarte, foarte, foarte greu”. De ce atât de multi de „foarte”, numai el stie. Cert este cã, dupã patru ani de liberalism, acesta este mai aproape de PRM, decât de un partid de dreapta, dupã cum singur recunoaste. „La PNL a existat si mai existã încã ideea comunicatelor de presã, pe care eu nu o agreez, prefer ideea unui dialog direct.”, sunã învãtãturile lui Bichinet cãtre colegii sãi de partid.

De ce Bichinet nu-l atacã niciodatã pe presedintele Consiliului Judetean?

Anuntat drept candidat la ALDE sau alte partide, pe prima pozitie a listei de consilieri a Consiliului Judetean, Bichinet joacã pe cartea recunostintei si spune cã stã în Partidul National Liberal, în ciuda tuturor scandalurilor interne. Cu o conditie, însã: sã nu aparã alegerile uninominale, pentru cã „atunci vom discuta cu totul alte chestiuni fatã de acum”. Mai pe scurt, dacã vin alegerile uninominale, „balaurul” Bichinet iese cu o falcã în cer si una în pãmânt, decis sã spulbere PSD-ul lui Buzatu (vrãjealã maximã, câtã vreme tot electoratul din judetul Vaslui stie despre relatiile de prietenie dintre actualul presedinte al CJ Vaslui si vicepresedintele liberal!). Dar, iatã ce mai spune Bichinet: „Eu voi fi unul dintre cei 38 de consilieri judeteni din partea PNL. Mã bucur cã, dupã patru ani de zile, am primit acceptul conducerii partidului, din partea sefilor mei, sã fac astfel de conferinte de presã, în nume personal. În cei patru ani de PNL la Vaslui, pot sã spun cã m-am acomodat foarte, foarte, foarte greu cu stilul de muncã de aici. M-am acomodat foarte greu, dar m-am acomodat. Mie îmi plac deplasãrile în teritoriu si mã bucur sã vãd cã aceastã idee a prins mai nou si în PNL Vaslui. Eu cred cã nu poti sã ai sorti de izbândã când, într-o comunã, merge unul singur de la PNL si vreo 30 de la PSD, vã pot da nenumãrate exemple”. Adicã, vezi-Doamne, sefii liberali stau mai mult pe acasã, numai Bichinet umblã de-i sfârâie cãlcâiele prin judetul Vaslui. Niciun cuvintel nu a scos Bichinet, ieri, despre cel pe care vrea sã-l „batã”, la alegerile uninominale, actualul presedinte al Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, lucru observat de mai mult timp de liderii liberali, inclusiv de Vasile Blaga, la lansarea de candidati de duminica trecutã: „Cei care sunt prieteni cu Buzatu, nu au dreptul sã candideze pe listele Partidului National Liberal”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.