Proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule (RCA), trimis de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în Parlament, respectă doar patru dintre cele 12 propuneri ale transportatorilor, convenite în discuțiile anterioare, atrage atenția Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), într-un comunicat de presă.
‘Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează faptul că în Proiectul Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule (RCA), trimis de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în Parlament sunt respectate integral doar două din propunerile transportatorilor, parțial sunt îndeplinite doua puncte cerințe, în timp ce alte opt propuneri, deși convenite în discuțiile anterioare, nu au mai fost incluse în proiectul de lege. În forma actuală, proiectul de lege RCA nu soluționează cea mai importantă problemă care a generat protestele transportatorilor și a condus la demararea discuțiilor cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru identificarea modalităților prin care să se realizeze un sistem de control al tarifelor de prima RCA, pe elemente de cost fundamentate, general acceptate de asiguratori, asigurați și ASF’, se arată în comunicatul UNTRR.
Potrivit secretarului general al organizației, Radu Dinescu, ‘dacă acest proiect de lege RCA ar urma să fie adoptat, ne-am putea trezi din nou cu majorări ale tarifelor RCA, iar reprezentanții ASF vor fi, din nou, mirați că tarifele RCA cresc, deși ei au avut ‘cele mai bune intenții’.
‘Actualul proiect de lege nu oferă predictibilitate pe o piață cu o concurență perturbată, unde aparent fiecare face ce vrea, iar arbitrul ASF este depășit’, a adăugat Dinescu.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/proiectul-de-lege-rca-contestat-de-transportatorii-rutieri_286173.html#ixzz45cw75Yov