spot_img
spot_imgspot_img
19.4 C
Vaslui
07-iun.-2024

Spitalul din Bârlad, în vizorul Avocatului Poporului!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ÎN COLIMATOR… Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul relatat de presã, al unui bãrbat în vârstã de 72 de ani din comuna Blãgesti, care pe 18 martie a asteptat 17 ore la Spitalul de Urgentã din Bârlad ca sã fie internat. Sesizarea din oficiu vizeazã posibila încãlcare a Constitutiei României privind dreptul la viatã si la integritate fizicã si psihicã si dreptul la ocrotirea sãnãtãtii. Cazul a fost adus în atentia presei de Laurentiu Apostu, fiul pacientului Nãstase Apostu, care a fost miner în Valea Jiului, iar la pensie fiind, s-a retras la tarã. Pentru cã de prea multe ori la spitalul bârlãdean pacientii au reclamat felul cum sunt tratati, în special la Compartimentul de Primire Urgentã (CPU), în sfârsit s-a spart buba! Laurentiu Apostu a precizat pentru cotidianul nostru cã s-a întors în România câteva zile, tocmai pentru a se ocupa de felul în care si-au bãtut joc cei de la CPU de tatãl sãu si a spus cã nu se lasã pânã ce vinovatii nu vor plãti cu functiile lor, tratamentul inuman aplicat bãtrânului miner.

A explodat „mãmãliga” la spitalul bârlãdean. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, referitor la cazul lui Nãstase Apostu, de 72 de ani, relatat în toatã presa localã. „Conform celor precizate în mass-media, bãrbatul a fost adus la Spitalul de Urgentã din Bârlad, în jurul orei 16.30, pacientul petrecându-si noaptea pe holul spitalului, fãrã însã a fi supravegheat. Internarea sa a avut loc la ora 10.00, a doua zi, la insistentele familiei. Purtãtorul de cuvânt al Serviciului de Ambulantã Vaslui a precizat faptul cã starea de sãnãtate a bãrbatului nu era deloc bunã, acesta prezenta o <<stare de obosealã generalizatã, inapetentã, edeme la nivelul membrelor inferioare si abdomen voluminos>>. În articolele de presã s-a precizat cã familia pacientului a sesizat Directia de Sãnãtate Publicã, dorind sã depunã o plângere si la politie, întrucât, în urma anchetei interne realizate de conducerea spitalului nu s-a descoperit nicio neregulã”, se mentioneazã în comunicatul trimis de Avocatul Poporului.

Vã reamintim cã la spitalul bârlãdean sunt foarte dese cazurile când pacientii vin cu diferite probleme medicale si sunt tratati cu multã indiferentã si tupeu de cãtre cadrele medicale de la CPU. Din pãcate, vocile jurnalistilor locali nu sunt atât de … puternice ca sã rãzbatã pânã la Ministerul Sãnãtãtii. Mai ales cã, dupã cum stiti, conducerea spitalului – recte managerul general, este numit de cãtre primarul orasului, deci dupã cum stie toatã lumea … politic. Dar iatã cã ultimul scandal, de pe data de 19 martie, se lasã cu mult rãsunet si cu decizia reclamantilor cã nu se vor lãsa cãlcati în picioare de cadrele medicale „nesimtite”, dupã cum se exprimã reclamantul Laurentiu Bogdan Apostu. Am relatat deja cã, pe 18 martie, la ora 16.30, este adus cu ambulanta la spitalul bârlãdean, la CPU, Nãstase Apostu, de 72 de ani, din comuna Blãgesti, fost miner în Valea Jiului, acum pensionar. Nãstase Apostu s-a prezentat în sectia de primiri urgente a spitalului Municipal Bârlad, adus de ambulantã din comuna Blãgesti, în jurul orei 16.30. Internarea i s-a facut a doua zi, în data de 19 martie , în jurul orei 10.20. Toatã noaptea a petrecut-o pe holurile Spitalului Municipal Bârlad. Sotia sa, Apostu Vetuta, a avut posibilitatea sa vinã sã-l viziteze si a realizat cã a petrecut noaptea pe holurile spitalului, prin sãlile de asteptare, fãrã pic de atentie, în conditiile în care a ajuns cu o foaie de observatie de la serviciul de ambulantã. În tot acest timp, nu i s-a fãcut o foaie de internare pentru a ajunge la sectia de internãri. Personalul Compartimentului de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Bârlad l-a neglijat constant, fiind o persoanã în vârstã de 72 de ani, suspectã de schizofrenie. Familia reclamã si cã bãtrânul este diagnosticat cu cirozã hepaticã de mai bine de un an. Pentru timpul petrecut în asteptarea inernãrii (17 ore!!), conducerea spitalului se justificã cu faptul cã pacientul nu prezenta diagnostice de urgentã si nu se încadra la a fi internat! Pentru toate umilintele îndurate de tatãl sãu si pentru jignirile care i-au fost adresate telefonic de personalul medical de la CPU, Laurentiu Apostu, mama lui, fratele sãu Alin si sora lui Laura, au fãcut o plângere penalã, si-au luat avocat si se vor adresa Politiei si Parchetului Bârlad, acuzând personalul medical din zilele de 18 si 19 martie, de la CPU, precum si întreaga conducere a spitalului bârlãdean, de comiterea infractiunilor de neglijentã în serviciu, nerespectarea protocolului medical si rele tratamente aplicate pacientului. Acum, Avocatul Poporului suspecteazã cã cei de la CPU din cadrul spitalului au încãlcat Constitutia României, refuzându-i lui Nãstase Apostu dreptul la viatã si la integritate fizicã si psihicã si dreptul la ocrotirea sãnãtãtii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.