spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Iatã cum se „sifoneazã” banii în comuna lui Bichinet

- Advertisement -

ARMAGHEDON…Pe internet circulã, de câteva zile, un soi de Armaghedon al administratiei publice locale, care vizeazã comuna Dragomiresti. Nu este întâmplãtor aleasã aceastã comunã, pentru cã este localitatea natalã a vicepresedintelui CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, iar cel care stã de multe mandate pe postul de primar este tocmai unchiul sãu, Aurel Turcu. Ce se întâmplã, de fapt, conform documentului ajuns deja în atentia opiniei publice? Bichinet „sifoneazã” de la CJ Vaslui foarte multi bani în comuna natalã, acolo unde el si primarul au o sumedenie de rude, bani care se întorc la cei doi sub forma unor spãgi bine disimulate, cred cei care au ticluit acest document. Contactat telefonic, principalul contracandidat al primarului în functie, candidatul ALDE, Cristian Turcu, a spus: „Nu am cunostintã de aceastã fituicã, însã pot sã confirm cã sunt multe nereguli în comuna Dragomiresti.”

Un nou document exploziv, lansat pe retelele de socializare, aratã dimensiunea jafului cu bani publici din comuna Dragomiresti. Conform acestui document, sintetizat si bine structurat, Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, trimite de la judet foarte multi bani în comuna natalã, acolo unde primarul abia asteaptã sã-i cheltuiascã, cei doi având o sumedenie de cumetri, fini, fiice si fii. Practic, este o caracatitã mafiotã în Dragomiresti, se spune, în care banii publici „dispar” imediat, la comanda lui Bichinet si a lui Turcu. Beneficiari principali ar fi primarul Turcu, dar si fiul sãu, cel pe care primarul l-a angajat în institutie, fapt pentru care ANI l-a gãsit incompatibil cu functia de edil al Dragomirestiului. Între 40 si 60% din fondurile primite de la judet, se mai aratã în acest document, se întorc cãtre Bichinet, probabil ca spãgi bine disimulate. În acest veritabil Armaghedon apare si o asociatie localã, Garofita, care primeste, de la fondurile europene si cu complicitatea primarului în functie, în jur de 80 de euro pe hectar, pe cele 450 de hectare de islaz comunal. Unde se scurg banii europeni? Cãtre amicii si cunoscutii primarului, respectiv cãtre Marius Turcu, Ion Bejenaru, viceprimarul Grigore, contabilul-sef Popescu sau Grigore Mihãitã, sustin cei care au întocmit acest act de demascare a abuzurilor. Sunt fapte grave, care ar trebui anchetate de organele abilitate, pentru a scoate la ivealã toate abuzurile si ilegalitãtile.

„Nu stiu nimic de aceastã fituicã. Cred cã, pe 1 iunie, primarul actual, Aurel Turcu, va trebui sã se retragã din cursa electoralã”

Contactat telefonic, candidatul ALDE la primãria Dragomiresti, Cristian Turcu, a spus cã nu stie nimic despre provenienta acestui document incendiar. „Nu stiu nimic despre fituica de care vorbiti, însã pot sã vã asigur cã în comuna Dragomiresti sunt foarte multe nereguli în aceastã localitate. Am semnale din primãrie cã, pe data de 1 iunie 2016, actualul primar va afla sentinta finalã în dosarul de incompatibilitate pe care îl are la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Dacã judecãtorii se vor pronunta în privinta incompatibilitãtii primarului de la Dragomiresti, Aurel Turcu ar trebui sã dea dovadã de decentã si sã se retragã din cursa electoralã”, a spus Cristian Turcu. În 2014, Agentia Nationalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârsirea de cãtre Aurel Turcu a infractiunii de conflict de interese. Agentia de Integritate a constatat cã, în exercitarea functiei de primar al comunei Dragomiresti, Aurel Turcu l-a angajat pe fiul sãu în aparatul de specialitate al primãriei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.